Kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2001. godine i mlađe, počela je priprema za Evropsko prvenstvo koje se od 4. do 12. avgusta održava u Buržu (Francuska).

Izabranice selektora Zoran Tira nalaze se u grupi „C“ sa selekcijama Italije, Mađarske i Rumunije.

Na pripreme je pozvano 17 mladih košarkašica koje će u narednom periodu pokušati da se izbore za mesto u najboljem timu koji će nastupiti na šampionatu Evrope.

– Pripreme ćemo obaviti u Novom Bečeju i Banji Koviljači. Odigraćemo devet kontrolnih utakmica što će nam pomoći da se što bolje uigramo i spremimo za šamionat. Želja nam je da posle dužeg vremena ostvarimo dobar rezultat u ovoj konkurenciji čime se u poslednje vreme nismo mogli pohvaliti. Recimo da bi to bio plasman u četvrtfinale, posle čega je sve moguće. Pozvali smo trenutno najtalentovanije devojčice među kojima na žalost, zbog povreda, nema Jelene Mitrović i Anđele Đorđević – istakao je selektor Zoran Tir.

Na spisku kandidatkinja selektora Tira nalaze se: Višnja Stefanović (Kraljevo), Marija Ristić (Crvena zvezda), Nađa Smailbegović (Novi Pazar), Nikolina Deurić (Crvena zvezda), Tamara Ivkov (Srbobran), Aleksandra Mužević (Radivoj Korać), Dunja Milosavljević (Radnički 2016- Kragujevac), Nađa Nedeljkov (Radivoj Korać), Katarina Dešić (Crvena zvezda), Teodora Popović (Čelarevo), Tamara Čorto (Titel), Marta Mitrović (Crvena zvezda), Jelena Radojković (Paraćin), Milica Vojinović (Akademija Ratgeber, Mađarska), Mona Zarić (Keravnos, Kipar), Marta Jovanović (Partizan), Tamara Veselinović (Crvena zvezda).

U stručnom štabu selektora Zorana Tira nalaze se njegovi pomoćnici Slobodan Subić i Biljana Stanković, kondicioni trener Boris Ristanović, fizioterapeut Luka Jojić, kao i trener na edukaciji Dimitrije Stojiljković.

 

 

 

videodana

fotodana
692017

Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?