Pionirska reprezentacija Srbije, devojčice rođene 2003. godine i mlađe, učestvovaće u Sloven Gradecu od 16. do 19. avgusta na turniru pod pokroviteljstvom FIBA.

Naše pionirke igraće u grupi A sa selekcijama Hrvatske, Poljske i Italije, dok će u grupi B biti domaćin Slovenija, Mađarska, Ukrajina i Izrael.

Trener pionirki Dejan Mudreša očekuje da njegove izabranice pruže maksimum na svakom meču i na što bolji način reprezentuju našu košarku.

– Bili smo tokom ovog leta na pripremama u Karatašu, a pre odlaska u Sloveniju održali smo šest treninga u Beogradu. Za sve ove talentovane igračice biće ovo prvo međunarodno iskustvo. Na njima je da se dokažu, jer će neke od njih sledeće godine konkurisati za kadetsku selekciju. Ne znamo puno o protivnicima, želimo da odigramo što bolje i predstavimo se u što boljem svetlu – istakao je trener Dejan Mudreša.

PRATITE NAS I NA VIBERU

Za pionirsku selekciju Srbije na šampionatu u Sloveniji nastupaće sledeće košarkašice: Tamara Janković (Ljubovija), Anja Bukvić (Partizan), Bogdana Nedeljkov (Titel), Ivana Žigić (Radivoj Korać), Milica Sekulić (Loznica), Iva Ilić (Student Niš), Iva Kecman (Čelarevo), Marina Mrčetić (Ruma 92), Nevenka Rosić (Radivoj Korać), Anđela Matić (Duga Šabac), Jovana Boričić (Titel) i Andrijana Đoković (Partizan).

Trener je Dejan Mudreša, a pomoćni trener Vuk Stepanović.

 

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?