• Published in Klubovi/Lige

Uz učešće 71 ekipe, na Adi ciganliji u Beogradu je održano 3x3 "Ada Women's challenge". U okviru ovog događaja održano je i državno prvenstvo u basketu 3x3.

Ekipe su učestvovale u četiri starosne kategorije.

Za titulu šampiona Srbije u basketu 3x3 nadmetalo se deset ekipa. Prvo mesto je osvojila ekipa Mačke (Olga Stepanović, Ana Radović, Milica Ivanović, Marija Prlja) koja je u finalu savladala ekipu Zmajevi (Julijana Vojinović, Iva Roglić, Jelena Budimir, Milena Papić) sa 15:13. Mačke su u polufinalu savladale Korać sa 14:13, dok su Zmajevi bili bolji od Prelepotica sa 12:10. Treće mesto pripalo je ekipi Koraća (Ivana Jurić, Vladinka Erak, Nataša Bučevac, Lidija Vučković).

U konkurenciji igračica do 18 godina učestvovalo je 19 ekipa. Prvo mesto zauzela je ekipa Kićini bumbari, druga je bila ekipa Proleter face, a treća Girl basket.

PRATITE NAS I NA VIBERU

Kićini bumbari su u finalu savladali Proleter face sa 16:9, a prethodno su u polufinalu bile bolje od Girl basketa sa 17:7. Proleter face je u polufinalu savladao Dream team sa 12:4.

U konkurenciji igračica do 15 godina učestvovale su 23 ekipe, a najbolja je bila ekipa Stare Pazove. Pazova je u finalu savladala tim Stručnjaci sa 16:7. Prethodno je u polufinalu bila bolja od Spartanki sa 16:15, dok su Stručnjaci savladali ekipu Proleter pilići sa 14:13. Spartanke su osvojile treće mesto.

U konkurenciji igračica do 12 godina učestvovalo je 19 ekipa. Prvo mesto je osvojila ekipa Student unicorns koja je savladala u finalu Spartanke sa 4:2. Prethodno je u polufinalu savladala Mio basket sa 5:3, dok su Spartanke bile bolje od Proletera sa 7:3. Proleter je zauzeo treće mesto.

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?