Ženski košarkaški klub Gimnazijalac iz Pirota ove sezone ostvario je najbolje rezultate od svog postojanja, a postoji već dve decenije.

U klubu ističu:

"Mnogi su pomislili da su u pitanju trofeji osvojeni na terenu i da je to razlog zbog kojeg ovu sezonu smatramo najuspešnijom u klupskoj istoriji. Razočaraćemo ih, jer, svi koji iole razumeju u prilike u ženskoj košarci u Srbiji znaju da su titule namenjene "velikim", odnosno klubovima koji to postaju isključivo zahvaljujući radu u sredinama kao što je Pirot.

Naš grad nije atraktivan kao Beograd, Novi Sad ili Niš. Ali nismo sigurni da u tim atraktivnim sredinama postoje klubovi koji su organizovani kao Gimnazijalac. Da li nam se čini da u Srbiji nema baš puno klubova u kojim se svakodnevno košarkom bavi više od 150 devojčica. Da li je ta masovnost slučajna, ili je plod nečije dobro osmišljene organizacije? Da li je košarkaški savez Srbije slučajno dodelio organizaciju završnog turnira za juniorke Pirotu, ili su profesionalci iz Saveza prepoznali šta Gimnazijalac zaista čini za svesrpsku košarku.

Rezultati i tabele svih naših kategorija u ovom trenutku nisu ni bitni toliko, koliko ostvarenje zacrtanog cilja, a koji je tako jednostavan. Privući još više devojčica u dvoranu, jer kvantitet je preduslov za lakši put do kvaliteta. A onda, možda jednog dana i Pirot postane atraktivna destinacija za devojčice kojima će Gimnazijalac biti najkraći put do reprezentacije.

Trenerska imena poput Svetislva Pešića, Ratka Joksića, Željka Lukajića, Dragana Ratkovića, Dimčeta Kofileskog ... garancija su realizacije zacrtanih Planova i programa stručnog rada kluba.

Možda su ovo samo snovi entuzijasta koji vode i vole ŽKK Gimnazijalac. Možda se nikad neće ostvariti, ali ni jave nema bez snova. Uostalom, naš poslednji san da postanemo domaćini državnog prvenstva za juniorke ostvario se. U svakom slučaju nastavićemo sa radom kao i do sada. Verujemo uz podršku grada koja nije izostajala, mada ne bismo imali ništa protiv da bude i veća. Kao što se nadamo da će i KSS opet prepoznati čemu stremi ŽKK Gimnazijalac", stoji u saopštenju ŽKK Gimnazijalac iz Pirota koji je potpisao direktor kluba Zoran Marković.

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?