Foto: FIBAFoto: FIBA

Košarkašica Srbije Milica Dabović rekla je da je osvajanje bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru najbolji način da završi karijeru u reprezentaciji.

"Na kraju kad čovek dođe prazan, ali da pre toga nije mogao da ode kući a da ne osvoji nešto... U glavama nam je bilo da će svi sportisti na koje smo ponosni otići kući sa medaljom i da bi bilo loše da mi budemo četvrte i ostanemo bez medalje. Ovo je najbolji način da završim reprezentativnu karijeru, ponosna sam na sebe, jer sam dala srce za Srbiju, odlučila sam da igram za nju i uvek sam davala maksimum. Ovo je najbolji način da odem", rekla je uplakana Milica Dabović novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkašice Srbije osvojile su danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto su pobedile Francusku sa 70:63.

Dabović je jedva dala izjavu, plakala je i bila veoma emotivna. Ona je kroz suze rekla da jedva čeka da dođe kući i raduje se sa narodom, koji je verovao u tim.

"Hvala svima koji su verovali zbog onih koji nisu. Dokazali smo... Kao što nas je Marina godinama zvala da smo 'fejkače' ili da nismo 'fejkače', možemo da se ne volimo i ne družimo van terena, ali na terenu smo uvek jedno i to nas je dovelo do ovoga. Bronza sija kao zlato. Ovo će dugo da traje, nove generacije dolaze, ne znam da li će oni imati ovoliko srce i ovakve emocije, to je pobedilo. Mi smo Srbi rodjeni da pobedjujemo, imamo veliko srce i uvek dajemo sve od sebe, kao što smo danas", rekla je ona.

Miličina sestra Ana rekla je da je Srbija pokazala da je tim.

"Pobediti onako Australiju, a posle na onakav način izgubiti od Španije i posle toga odigrati najbolje za medalju. Srbija, ovako mala država, donela je po jednu medalju u sva četiri timska sporta, a razmišljale smo samo da ne budemo mi ti koji je neće osvojiti. Borba je bila fenomenalna, energija, to sam osetila na terenu. Drago mi je što na ovaj način završavam Igre. Možda smo u polufinalu mogli da dobijemo Španiju, ali uvek je lepše da turnir završiš pobedom a ne porazom u finalu", rekla je ona.

Ana se na kraju utakmice zagrlila sa sestrom, a novinare je zanimalo šta joj je u tom trenutku rekla.

"Rekla sam joj da je zaslužila da na ovaj način završi karijeru sa reprezentacijom. U novembru su kvalifikacije, igraće i završiti pred našim narodom. Rekla sam joj da je zaslužila, način na koji je igrala, predala sebe, srce i telo i sve živo. Ponosna sam na nju i ceo tim", rekla je Ana Dabović.

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?