Marina Maljković, Foto: ReutersMarina Maljković, Foto: Reuters


Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da je ekipa osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju ostvarila čudo.

Šampionke Evrope u borbi za treće mesto nadigrale su Francusku 70:63 i našem olimpijskom timu donele osmu medalju u Riju, ali i zaokružile odličan uspeh srpske košarke nakon što se muška selekcija selekcija plasirala u finale.

"Da li ljudi shvataju šta znači brozana olimpijska medalja? Imamo izvanredne sportiste, ali bronza je čudo u ženskoj košarci. Velika sreća i radost za nas... Verovali smo na poluvremenu, moralo je da "pukne" u nama i izašli smo jači u nastavku", rekla je Maljković posle utakmice.

"Ogroman kamen sa srca mi je pao, prvi put u životu ne znam kako bih podnela poraz. Sinoć mi je bilo mnogo teško, taj osećaj da mi razočaramo zemlju, koja nam ne stavlja nikakav pritisak, pošto smo već napravile čudo. Ne znam, ne bi mi bilo dobro, jer mi je to životna deviza, spavaj mirno... Sinoć su nam ostali sportisti doneli toliko radosti, mi smo se iz straha skupili i tražili motivaciju da pobedimo Francusku", rekla je Maljković novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkašice Srbije osvojile su danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto su pobedile Francusku sa 70:63. Srbija je u polufinalu izgubila od Španije sa 54:68, a Maljković je rekla da je u ekipi bilo bolno posle toga.

"Ogroma sreća... Ne mogu da ne pomenem uspeh svih naših sportista, ali budimo svesni, ovo je ženska košarka. Prošli smo teži put, ali uspeli smo da ustanemo. Sinoć je bilo jako bolno, teška patetika, patetične pesme, svega i svačega i u štabu i izmedju ekipe. Dobili smo svu moguću podršku, nemaš nikakav uslov, znaš da će svi biti zadovoljni ako budeš četvrti, a mi da jedini ostanemo bez medalje, pa nismo... šta već. Oko toga smo se skupili, oko svog uloženog truda i rada svih godina", rekla je ona.

Selektorka je ponovila da je danas u poluvremenu utakmice prvi put u karijeri vredjala igračice.

"Bilo je svega i prvi put uvreda na poluvremenu. Zbog toga im se izvinjavam, to nije moj manir. Nikada ne vredjam igračice, koliko god da sam im bliska po godinama, ni sitne ni najmanje uvrede, to svi znaju. Jednostavno, osetila sam da je to potrebno, bukvalno je trebalo nešto da se izbaci, to nešto se izbacilo i bogu hvala evo je bronza. Nenormalno...", rekla je ona.
Selektorka je zahvalila predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Draganu Djilasu, potpredsednici Ani Joković na pomoći i rekla da će se o ovoj generaciji dugo pričati.
"Svako ima svoju jako važnu ulogu. Ovo je generacija o kojoj će se pričati za 10, 20 godina, neko će da pravi analizu šta se ovde dogodilo", rekla je Maljković.

Košarkašica Tamara Radočaj nije skrivala oduševljenje posle pobede nad Francuskom i novog uspeha.

"Presrećna sam, drago mi je što smo se vratile posle polufina i da pokažemo jedinstvo koje nas krasi. Ispisale su još jednu istoriju osvajanjem bronzane medalje. Uspeli smo da iskontrolišemo skok Francuske, postigle lake poene i "ginule" jedna za drugu", rekla je Radočaj.

NJena saigračica Saša Čađo bila je ponosna na rezultat nacionalnog tima.

"Neverovatan osećaj, ponosna sam na ovu ekipu. Ostavili smo srce na terenu, idemo sad da slavimo", navela je Čađo.

 

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?