Košarkašice Srbije krenuće u odbranu titule prvaka Evrope iz grupe C, u kojoj se pored izabranica Marine Maljković nalaze još i ekipe Francuske, Slovenije i Grčke, odlučeno je žrebom u Pragu.

Evropski šampionat biće održan u Češkoj od 16. do 27. juna 2017. godine. Utakmice u grupama A i B igraće se u Hradecu, a grupe C i D u Pragu, gde se igra i završnica. Grupna faza na programu je od 16. do 21. juna. a finalna faza od 22. do 25. juna 2017. godine.

MARINA MALJKOVIĆ:

– Nikada nisam komentarisala grupu, već sam se trudila da se koncentrišem na našu ekipu, da se fokusiramo na ono što je ispred nas i da ne trošimo energiju na to. Na prvi pogled vidi se da je grupa A „grupa smrti“, a da našu reprezentaciju u Češkoj čeka nešto lakši prvi deo takmičenja nego na prethodnim šampionatima. Francusku nije potrebno previše komentarisati. Dve najvažnije utakmice koje smo odigrale, bile su protiv Francuske u finalu Evrobasketa 2015. i u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama ove godine i cela Srbija zna o kakvoj je ekipi reč. Slovenija i Grčka su nama dobro poznate ekipe, jer smo odigrali bezbroj prijateljskih mečeva. U pitanju su dve respektabilne reprezentacije koje izuzetno cenim.

SONJA PETROVIĆ:

– Bila sam na ceremoniji žreba u Pragu. Mislim da je još rano za bilo kakve komentare. U poređenju sa drugim grupama dobro smo prošle, koliko je to moguće, s obzirom na to da se danas košarka igra svuda i da nema lakih protivnika. Ako igramo našu igru možemo sa svakom ekipom da se borimo, ali još je rano za te prognoze. Što se mene tiče, najviše sam zadovoljna što ćemo igrati celo takmičenje u Pragu...

Sastav grupa za Evrobasket 2017. za žene:

Grupa A: Mađarska, Ukrajina, Češka, Španija

Grupa B: Belorusija, Turska, Slovačka, Italija

Grupa C: Srbija, Slovenija, Francuska, Grčka

Grupa D: Letonija, Belgija, Crna Gora, Rusija.

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?