Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je podnela ostavku zbog emotivnog i fizičkog pražnjenja.

"Nakon mnogo neprospavanih noći i mnogo razmišljanja, donela sam tešku odluku da ne budem više selektorka reprezentacija srbije. Jedini i osnovni razlog je neko i normalno emotivno i fizičko pražnjenje potpuno. Ne volim reč umor, jer je ne dozvoljavam ni svojim košarkašicama. Potreban je odmor", rekla je Maljkovićeva novinarima u Beogradu.

Maljkovićeva je reprezentaciju preuzela u avgustu 2011. godine. Sa nacionalnim timom osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2016.

"Izvinjavam vam se (novinarima) što se nisam javljala na telefon, ni odgovarala na poruke. Odluku koju sam donela sam saopštila jednom jedinom čoveku, a to je (predsednik KSS Predrag) Saša Danilović. Iz poštovanja prema njemu i ovoj kući, odakle je sve krenulo 2011. godine, rešila sam da dodjem iz Istanbula, da ne radimo ovo preko saopštenja i preko papira", rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je pričala drhtavim glasom na ivici suza. Ona je zahvalila svima u savezu, "od operativaca i ljudi iz senke" do funkcionera, kao i svom stručnom štabu i svim košarkašicama sa kojima je radila.

"Ne samo onima koji su nosili medalje oko vrata, već svakoj pojedinačnoj koja je bila i na jednom jedinom treningu. Jedino što mi je žao što neću moći da saradjujem sa čovekom koga izuzetno cenim, koji je legenda naše košarke. Ne samo kao igrač, već kao funkcioner", rekla je Maljkovićeva.

 

Ona je naglasila da ovo nije njen odlazak iz KSS, već da će se i dalje angažovati u domaćoj košarci.

"To je, naravno, Pokret ta žensku košarku, to je nešto što za mene nije ništa manje vredno. Želim da rezultati koje smo ostvarili ne budu samo bljesak. Maksimalno ću svoju energiju usmeriti da do kraja 2017. godine imamo u Pokretu recimo 1.000 devojčica, što bi za našu zemlju bio izuzetan rezultat", rekla je Marina Maljković.

Danilović je kazao da potpuno razume razloge Marine Maljković.

"Ovo sigurno nije lepa vest. Marina i ja smo seli pre neki dan i ona mi je objasnila neke stvari. Ja to u potpunosti razumem. Hvala joj na lepim rečima. Ona zna šta o njoj mislim kao o čoveku na prvom mestu, pa onda i kao velikom stručnjaku. Hvala joj u ime saveza. Nema tu neke velike priče. Žao mi je što nećemo saradjivati, ali takav je profesionalni život, sve to ide u rok službe", rekao je Danilović.

Predsednik KSS kazao je da će se u "najkraćem roku" pronaći novi selektor.

"Što se tiče saveza, mi ćemo u što kraćem roku, zajedno sa sektorom za žensku košarku učiniti sve što je moguće da nadjemo osobu koja odgovara našoj ženskoj reprezentaciji", rekao je Danilović.

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?