Marina Maljković, Foto: Dado Đilas, KurirMarina Maljković, Foto: Dado Đilas, Kurir

Košarkašice Srbije boriće se bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sa Francuskom posle poraza od Španije rezultatom 54:68.

Selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da ekipa posle poraza mora da se podigne i da se bori za bronzanu medalju.

"Nema, nekad ti bog da, nekad oduzme. Napravili smo čudo (u četvrtfinalu) protiv Australije. Upozoravala sam na opasnost protiv Španije. Imale su dobar šut, a kod nas nijedna nije imala svoj dan da se uključi. Nismo uspele da se naviknemo na preterano agresivnu igru Španije, koja je bar dva puta agresivnija od SAD, najbolje ekipe ovde", rekla je Maljkovićeva posle meča.

"U svakom slučaju, sve čestitke Španiji. Nama ostaje da se skupimo i da probamo da iskoristimo priliku da se osvoji medalja", rekla je Marina Maljković i dodala:

"Zapamtite, čeka nas mnogo teža utakmica protiv Francuske nego u finalu EP. Francuska ima baš sve ono na šta smo ih dobili prošle godine, sada su to nadoknadili dovođenjem novih igrača", rekla je selektorka.

Ona je kazala da ne postoji univerzalni način da se ekipa podigne posle poraza.

"Ne postoji čarobni štapić, ili da svima damo čokoladu pa da bude bolje. Španija je ušla u utakmicu sa većim iskustvom i mirne glave cepala, odrađivala. Mi to nismo radili. Sada treba naučeni ovim iskustvom da krenemo tako protiv Francuske od prvog minuta", rekla je Maljkovićeva.

Ana Dabović rekla je da je ekipa dala sve od sebe u polufinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, iako je izgubila od Španije, kao i da će dati sve od sebe u meču za bronzu.

"Dale smo sve od sebe, čak i u ovoj utakmici, iako to ne izgleda tako. Španija je bila bolja, sa većom energijom. Nismo odreagovale na njihovu agresivnost. Ali, mislim da je ovo realno. Mi smo napravile iznenađenje pobedom nad Australijom, a ovo bi bilo čudo. Mi smo navikli da očekujemo čudo, ali nije bilo realno, iako smo svi verovali u pobedu", rekla je Dabovićeva.

"Gledaćemo da iz ove utakmice naučimo što više možemo. Ući ćemo sa najvećom mogućom željom u utakmicu na bronzu, na sve ili ništa da osvojimo medalju", rekla je Dabovićeva.

Tamara Radočaj kazala je da je ekipa igrala slabo od samog početka.

"Od samog starta smo loše krenule. Bez energije, bez prepoznateljive igre. Ne volim da se žalim na sudije, ali mislim da nam nisu dale da dođemo do svoje igre. Imamo slobodan dan da se koncentrišemo i da probamo da se izborimo za bronzu. Imali smo neverovatno veliku šansu. Ovo jeste svakako veliki rezultat, ali kad ste blizu finala...", rekla je ona.

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?