• Published in Klubovi/Lige

 

Kragujevac će i u narednoj sezoni imati samo jednog predstavnika u Prvoj ženskoj ligi Srbije, a to je ekipa Šumadije. Pod vođstvom novog trenera Nenada Nikolića, Šumadinke se uveliko pripremaju kako bi spremno dočekale početak takmičenja.

– Počeli smo sa pripremama pre nekih petnaestak dana. Celokupan tok priprema obavićemo u Kragujevcu, u hali "Gordana Goca Bogojević" i u Šumaricima. Usled besparice i postepenog formiranja igračkog kadra sa pripremama smo krenuli nešto kasnije, ali nadamo se da ćemo u novu sezonu ipak ući spremni da napadnemo sredinu tabele – dodaje novi trener Šumadije.

U planu je i odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica, uključujući i turnir u Bugarskoj.

– Prihvatili smo poziv da učestvujemo na turniru u Bugarskoj 17. septembra. Naravno, u planu su i još neke prijateljske utakmice. Prvo ćemo igrati protiv slabijih protivnika, pa onda sa sve jačim rivalima, kako bi istempirali formu za početak prvenstva.

Kada je igrački kadar u pitanju, Nikolić kaže.

– Planiramo još dva pojačanja, prevashodno na poziciji centra, ali i plejmejkera. Na ostalim pozicijama smo dobro pokriveni. Imaćemo mlad i perspektivan tim, sastavljen mahom od devojčica iz Kragujevca. Doveli smo i par devojaka sa strane. Dve igračice su došle iz Beograda, a iz Podgorice smo doveli Saru Raičević, koja je veliki potencijal. Mislim da ukoliko bude ostala ovde dve godine, da će se inostrani klubovi otimati oko nje – otkriva Nikolić.

U planu je dovođenje i stranih igračica.

– Šumadija je sa tim stranim igračicama obezbeđivala opstanak. One dođu, budu tu par kola i odu. I ove sezone ćemo, ukoliko bude potrebe, angažovati dve Amerikanke koje bi nam pomogle da obezbedimo opstanak. Nadamo se da u narednim godinama nećemo imati potrebe za inostranim pojačanjima, već da će naše igračice biti kadre da iznesu teret saveznog ranga takmičenja.

Među "starosedeocima" u timu su novi kapiten Neda Martinović, zatim Neda Vasović i Katarina Vuković.

Među novajlijama u ekipi Šumadije najviše se očekuje od 18-godišnje Sare Raičević. Ova rođena Banjalučanka ima crnogorsko državljanstvo i nastupala je za mlađe reprezentativne selekcije ove zemlje. Prošlu sezonu provela je u podgoričkoj Budućnosti, a pre toga igrala je za Mladi Krajišnik i Plej-of iz Sarajeva.

Tu je i Natalija Spaić, koja dolazi iz ekipe Karaburme. Natalija je prošla mlađe kategorije ŽKK Radivoj Korać, igra na poziciji organizatora igre i u Šumadiju je došla sa željom da se izbori za veću minutažu.

Među pojačanjima su još i bek Bojana Ranković, bivša igračica beogradskog Partizana i Radničkog sa Crvenog krsta, kao i plejmejker Anđela Spahić.

KG Info/M. Pasuljević

 

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?