Košarkaška reprezentacija Srbije rano jutros otputovala je na Evrobasket, letom za Prag u 6.50 i oko devet sati stigla je u Prag na Evropsko prvenstvo koje počinje u petak.

Pripreme su završene, mesec dana napornog rada je iza devojaka, koje su otišle na šampionat koji su osvojile pre dve godine i napravile istorijski uspeh.

Nasmejane i raspoložene, kako samo one umeju, košarkašice Srbije su zračile optimizmom pred ukrcavanje u avion. Njihova poruka je jasna: zajedno će se boriti za državni dres kao i proteklih godina, po čemu su postale prepoznatljive, držaće se zajedno i učiniti sve što je u njihovoj moći da opet obraduju naciju.

Zlatna medalja osvojena 2015. u Budimpešti je za pamćenje, sada će svi na naše devojke gledati sa dodatnom pažnjom i motivacijom, ali su evropske šampionke spremne da prave nova čuda. To govore njihovi osmesi, raspoloženje, volja i posvećenost da opet urade nešto veliko.

Izabranice selektora Stevana Karadžića su u popodnevnim satima odradile prvi trening u hali "Kralovka", gde će igrati prvu fazu na Evropskom prvenstvu.

Evrobasket počinje u petak kada će naše devojke igrati protiv selekcije Grčke od 18 sati. Dan kasnije ih očekuje meč sa Francuskinjama (20.30), nedelja je rezervisana za predah, dok grupnu fazu završavaju duelom sa Slovenijom (15). Tri prvoplasirane ekipe iz grupe prolaze dalje. Prvoplasirana ekipa stiče direktan plasman u četvrtfinale, dok će ekipe koje zauzmu drugo i treće mesto razigravati u osmini finala sa ekipama iz grupe D.

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?