• Published in Klubovi/Lige

 

Kada jedna ekipa utakmicu pobedi sa 110 koševa razlike, obavezno ide u domen istorije, jer priznaćete, nije mala stvar ubaciti za 40 minuta igre 152 poena i pobediti protivnika sa trocifrenom razlikom.

Dunav – Proleter 42:152 ( 14:49, 13:35, 10:32, 5:36)

Sve ostalo ide u kategoriju "već viđeno" kada je apsolutna dominacija košarkašica Proletera u pitanju, u ovom rangu takmičenja.

Najefikasnija bila je Magdalena Dunai sa 23, Sofija Olić postigla je 20, a Zorana Lambić 19 poena. Milica Sovilj ubacila je ukupno 17, Nađa Palinkaš i Mia Milošević zabeležile su po 10 poena, dok je Maša Milinković na svoj saldo upisala poen više, ukupno 11. Bojana Papak postigla je 7, a Nikolina Mihajlović 6 poena.

– Utakmicu protiv Dunava igrali smo bez Jelene Bosnić, koja nije igrala ni u prvom kolu. Obzirom da je utakmica u Banovcima praktično rešena u prvoj četvrtini, košarkašice koje obično startuju u petorci imale su manju minutažu, a one mlađe dobile su šansu i mnogo bolje je iskoristile nego u utakmici prvog kola protiv Lovćenca – naglasio je trener Zrenjaninki Marko Marinkov i dodao:

– Uz naravno čestitke svim igračicama, moram da istaknem i veliki peh, tj. neugodnu povredu Nikoline Mihajlović, kojoj sigurno sledi duža pauza.

Košarkašice Proletera u trećem kolu biće domaćini ekipi Sombora, a utakmica se igra u nedelju 15. oktobra sa početkom u 18 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Tekst i foto: sportinfo.rs

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?