• Published in Klubovi/Lige

Ženski košarkaški klub Bor je posle jedne sezone provedene u drugoj ženskoj ligi, u kojoj je zabeležio impozantan rezultat od 24 pobede iz isto toliko utakmica i izborenog povratka među 12 najboljih ekipa u Srbiji, rešen da u novoj sezoni svojim pristalicama i svim ljubiteljima sporta u gradu bakra omogući da uživaju u vrhunskoj ženskoj košarci.

Da bi se što ravnopravnije borili sa ostalim ekipama u ligi neophodno je bilo da se ekipa od prošle sezone adekvatno pojača.

Za sada je sigurno da će u predstojećoj sezoni ŽKK Bor biti jači za tri nove igračice.

PRATITE NAS I NA VIBERU

Najatraktivnije pojačanje biće svakako Kentra Washington, devojka koja je od 2013-2017 nastupala za ekipu Wofford koja se takmiči u američkoj NCAA ligi. Ova 22-godišnja igračica igra na poziciji centra, visoka je 185 cm i ovo će joj biti prva profesionalna sezona u Evropi.

Ništa manje značajno pojačanje neće biti ni Jelena Jozić, koja se posle dve godine provedene u Kraljevu vratila u svoj matični klub, a puno se očekuje i od plejmejkera Sanele Suturović koja dolazi iz Spartaka iz Subotice.

Pored ove tri igračice ekipu je pojačala i mlada sedamnaestogodišnja Bojana Mikić iz Prokuplja od koje se očekuje da dokaže svoj talenat.

Prošlogodišnja najbolja igračica (MVP) druge lige – jug Emeše Vida produžila je vernost borskom klubu na još dve godine, a želja uprave je da se zadrže i ostale igračice koje su igrale u prethodnoj sezoni.

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?