Zlatiborski dani uglavnom sunčani, raspoloženje na nivou… Ženska seniorska reprezentacija Srbije već nekoliko dana na jednoj od naših najlepših planina hvata zalet za Evropsko prvenstvo u Češkoj (16-25. jun 2017)

Pitamo novog kapitena šampionki Evrope Jelenu Milovanović kakvi su prvi utisci sa priprema?

– Jednom rečju – fenomenalni! Lepo treniramo, polako ulazimo u novi sistem… Dugo poznajem selektora, radila sam sa njim u par navrata… Svi se postepeno upoznaju sa njegovim zahtevima i, ponavljam, za sada sve ide po planu i programu. Barem sa moje tačke gledišta… – dobro je rapoložena Jelena.
Kakva je atmosfera na Zlatiboru?

– Super! Sve devojke su tu, osim Nevene Jovanović, koja će nam se priključiti za par dana, što je jako važno jer je sve novo. Najbitnije je da su sve devojke raspoložene za rad i usvajanje novih informacija i da se uvek trudimo da sve uradimo na maksimalnom nivou .
U reprezentaciji ima i novih igračica, kako su se uklopile i ko im pomaže da se što brže adaptiraju?

– Kada je zdrava atmosfera, devojke nemaju problem da se nešto preterano uklapaju, sve to ide lagano. Samo da se poštuju dogovori, kao i plan i program priprema, pa se osećaju kao da su oduvek bile tu…
Kakav je osećaj biti kapiten reprezentacije koja je aktuelni evropski šampion i bronzana sa Olimpijskih igara u Riju?

– Divan! Biti kapiten ekipe kao što je Srbija je ogromna čast! Uživam u tome i trudim se, pre svega, da se i devojke maksimalno dobro osećaju… Nadam se da je tako

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?