• Published in Blog

Zašto sam je uopšte počela da treniram, zašto sam se baš u košarci pronašla?

Smatram da sve što radimo, i sve što nam se dešava, da se dešava sa razlogom. Obično stvari koje mi se ne sviđaju i koje ne volim ne želim i ne pokušavam da radim.

Na svoj prvi košarkaški trening sam otišla iz radoznalosti. Nisam košarku pratila pre, ali od tog treninga se nešto promenilo. Privukla me je neka čudna energija moltenove lopte broj šest.

Sećam se da sam posle tog prvog treninga bila toliko srećna da sam uštedela od džeparca da kupim sestri i meni sok. Vraćale smo se iz škole, ja sam dotrčala do nje sva srećna i rekla, evo sokić da te častim, od danas počinjem da treniram. I dan danas kada osvojimo nešto i nakon neke pobede ja nju počastim jer ne valja kvariti tradiciju sa kojom si počeo.

Meni je od početka lepo bilo i u košarci su mi se dešavali neki najlepši trenuci u životu. Doživela sam da igram za Srbiju, da nastupim u Vukovaru pred stotine naših navijača, da budem gošća u emisijama, kapiten u mlađim ekipama Šapca, da pređem u Zvezdu.

Naravno, to je nešto za šta sam se borila od samog početka, ali uvek ima ali. Zaradila sam neke povrede koje ostavljaju posledice. Svojom tvrdoglavošću sam išla preko granica bola koje me sada koštaju pauze u delu kada mi je bitno da treniram. To sam nažalost shvatila tek kada sam se povredila. Sada moram da istrajem u svom izlečenju, da bih bila spremna da pravim nove rezultate sa svojom ekipom. Opet, jeste ovo teška povreda, ali desila se sa razlogom da shvatim da ne smem da trpim i da idem preko granice svoga bola, inače ću napraviti velike greške. Naučilo me tome da je bolje sedam nedelja ne treniranja nego sedam meseci. Slušajte svoje telo i ne dozvolite da vam se desi ono ALI.

"Razočarenje je isto što i svaka životna prepreka - iskušenje. Razočarenje je test koji pokazuje jesmo li spremni za nešto bolje i lepše. Tek kad ojačamo postanemo zahvalni na tom razočarenju i na onome što je usledilo posle njega." Boris Bracović

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?