• Published in Blog

Dok ležim na krevetu i čekam da mi priključe terapiju svakakve misli mi prolaze kroz glavu.

Pomislim samo koliko sam bila tvrdoglava i nisam htela da stanem onda kada je najviše bolelo. Tvrdoglavost me uvek odvodila na drugu stranu, uvek pogrešnu za mene. Bilo mi je teško da propustim dva treninga, sada neću trenirati nekoliko meseci.

Naravno, sve se dešava sa razlogom, to volim uvek da kažem. Ovo će me mnogo čemu naučiti, mogu samo pouku da izvučem. Krivo mi je samo što nisam jedina. Svi sportisti su tvrdoglavi na svoju štetu. Samim tim što smo sportisti nađemo način da se izborimo i sa povredama, iako su one naš najveći protivnik. Nekako, one su sastavni deo naše profesije.

Skoro sam spremala sestru i drugaricu za apsolventsko veče, i drugarica je bivša košarkašica. Dok obuva štikle kaže "Gledaj mi zglobove, od izvrtanja su natekli". Osmehnem se i kažem: ma, nema veze, i sa njima si prava dama.

To je neki pečat sporta kroz koji svi sportisti moraju da prođu. Jeste da ostaju za ceo život i da nisu lepe, ali nas barem podsećaju na jedan lep deo života. Svi oni koji su nekada trenirali i zbog povrede morali da prestanu, nikada ne pričaju o toj povredi nego o prelepom periodu koji su proveli u sportu.
Samo pogledajte Natašu Kovačević, da li je odustala, da li je poklekla. Iz sve te strašne nesreće izašla je još jača i još motivisanija, i nastavila tamo gde je stala. Mogu vam reći da joj zaista dobro ide.

Nema prepreka ako si pozitivan, motivisan, odlučan, i ako dovoljno želiš. Sve to pobeđuje svaku povredu, ma kakva god ona bila.

Ova struja na leđima je već počela da me peče, njoj dozvoljavam da me pobedi jer znam da će to biti u moju korist. Ne dozvolite sebi da odustanete zbog sitnica. Sve se može prebroditi, samo morate da VERUJETE.

"Bol koji osećaš danas, biće snaga koju ćeš osećati sutra!"

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?