• Published in Blog

Zvezda. Pojam mog odrastanja, tim koji sam pratila od malih nogu.

Još u detinjstvu, dok sam se igrala sa svojim najboljim drugaricama znale smo da prekinemo igru i otrčimo da gledamo Zvezdine utakmice. Umesto hitova koji su se tada vrteli na svim TV programima mi smo pevale Zvezdine pesme.

Evo nekoliko godina nakon toga nosim Zvezdin dres. San ili java. Mnogo mi je trebalo da dođem do ovog dresa. Mnogo truda, znoja, suza, treninga, odricanja.

Nije bilo lako ispuniti san iz detinjstva, ali mnogo toga dugujem svom tati. Najveća zima, klizav put, a mi treba iz sela da odemo u Šabac na trening. On nije oklevao ni jednog trenutka, samo vikne "Idemo". Mnogo sam mu zahvalna što je bio uporan, i što me gurao da idem napred, i ako mi se često dešavalo da pokleknem. Svaku moju utakmicu je ispratio, pa je često na putu do kuće znao da me iskritikuje i posavetuje, za razliku od majke koja mi je takođe velika podrška, ali za nju su utakmice previše stresne pa ih je izbegavala vešto.

Porodica je moja najveća podrška, i "krivci" za sve moje uspehe, verovali su u mene kada niko nije, ulivali mi samopouzdanje, bodrili da nikada ne posustanem, i zaista su uspeli.
Izborila sam se da igram za tim Zvezde, da nosim Zvezdin dres. Prva utakmica u Zvezdinom dresu, zagrevanje uz Zvezdine pesme, kasnije osvajanje kupa, finale plej-ofa, za mene je kruna svih odricanja, i zaista, vredelo je.

Naravno ovde nije kraj, ovde tek počinje, sada moram još više da radim, treniram, odričem se i odužim se svojoj porodici za sve što su učinili za mene.

Ne bih smela da zaboravim ni podršku sestre koja je moj oštri kritičar, budući inspektor pa je valjda zato. Kada odem kod nje pre utakmice često kaže, "mnogo si smršala, kako da se biješ u reketu", pa mi spremi ručak za tri osobe. Ne smem ni da zucnem, moram sve da pojedem inače će svašta da bude, ali se uvek na kraju ispostavi da je u pravu.

Ovako sve sažeto u malom tekstu čini se da je kratko, lako i da može svako. Nije ovaj prostor toliko veliki da bih mogla da opišem težak put koji svaki sportista treba da prođe da bi bio siguran da je na dobrom putu da ostvari svoje snove.

"Uradite jednu stvar za koju mislite da ne možete da uradite. Možda nećete uspeti. Pokušajte ponovo. Više se potrudite drugi put. Samo ljudi koji se nisu mučili, nisu postigli uspeh. Ovo je tvoj trenutak. Iskoristi ga", Opra Vinfri.

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?