• Published in Blog

Kada se pitate, da li ste spremni da ostvarite svoje snove, zapitajte se koliko ćete se odreći za njih?

Odricanje je jedan od osnovnih faktora našeg uspeha, pored upornosti i rada. Kao što su lekari, novinari, policajci... spremni da rade za praznike i nedeljom kada se najčešće porodica okuplja, tako i sportisti, rade i kada svi drugi odmaraju.

Običnim ljudima to bi bila prepreka, nedostatak motiva, da celo leto posvetiš nečemu, ponekad ne samo leto nego i ceo život, ali nasuprot, sportisti prevazilaze nadljudske moći i fizičke i psihičke, a psiha je jedan od najvećih faktora, na vama je da izaberete da li je dobar ili loš faktor. Treba samo jasno postaviti svoje ciljeve, težiti ka njima, i svaki napor ma koliko bio težak prelaziće u motiv. Ponekad će možda i faliti motiva, ali će ga probuditi želja za ostvarivanjem zacrtanog cilja.

Često na ulici vidimo decu koja driblaju, šutiraju neku staru loptu i maštaju o velikim klubovima, punim tribinama, slavi... Možda ta deca nemaju sredstva da ostvare svoje ciljeve, ali roditelji kada vide u njima preveliku želju za uspehom, radiće dva posla, i štedeće da bi njima ostvarili snove. Mislim da se tako postaje i dobar čovek i dobar sportista, jer jednog dana kada uspeš, znaćeš da ceniš one koji nemaju, jer si bio u takvoj situaciji. Kada roditelji ostvare snove svoje dece i kada im to bude jedini cilj, deca će jednog dana postaviti cilj da budu najbolji da bi se odužili svojim roditeljima.

To su najjači motivi koji bude u tebi lavovsku borbu. Tvoji roditelji će biti ponosni i ako uspeš i ako ne uspeš, ali ako uspeš ti ćeš znati da ih nisi razočarao. Ne smeš da dozvoliš da neko drugi veruje više u tebe, nego ti sam u sebe. Postavi cilj, radi, treniraj, bori se, jer uspeh dolazi u tišini.

"Telo može da izdrži sve, ali um moraš da ubediš u to."

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?