• Published in Blog

"To što još uvek ne znaš da letiš, ne znači da nemaš krila"

Nedavno sam u u razgovoru sa našom poznatom novinarkom Vesnom Dedić pričala i o ambicijama, borbi i konačnom uspehu.

Možda nekima sa strane koji to gledaju izgleda lako, ali svi oni koji su sada poznati i koji su stekli slavu u svojim oblastima, nose ožiljke teškog rada, truda, znoja, suza i zalaganja.

Na pitanje koja je odskočna daska do uspeha ona mi je odgovorila da se ta daska sastoji iz vise delova, da su tu i lepe i ružne stvari i mnoge neizgovorene reči za koje sigurno znaš da si bio u pravu.

Dok mi je to pričala shvatila sam da je svaka profesija povezana. Njoj kao novinaru je trebalo vremena da se afirmiše tako što je pisala radove, vodila emisije, provodila sate i sate u studiju ponekad samo da bi pratila kolege i upijala.

Takav je i sport. Da bi uspeo i afirmisao sebe, moraš dosta da radiš, upijaš podnosiš loše a dobrim se ne ponosiš previše. Naravno nije lako, ali niko i ne kaže da će biti. U svakom segmentu svog života mora da postoji VREME, STRPLJENJE i VOLJA. To su tri oslonca koja ti daju snagu i vetar u leđa.

Zbog specifičnosti sporta dešavaju se i povrede koje znaju da oduzmu mesece, pa čak i godine odsustva sa terena, ali vraćaju se samo oni koji ne dozvoljavaju "sitnim kamenčićima" da im zatrpaju put.

Dok mi dolazi inspiracija za kolumnu motiv mi je početak nove sezone. U maju sam počela oporavak povređenih leđa kome se nije znao rok trajanja. Svaki moj dan svodio se na jedno pitanje, da li ću biti spremna za početak. I evo nakon pet meseci koji su bili teški, nisam odustala i idem sa ekipom.

Budite istrajni i verujte u sebe, ne dozvolite da vam bilo šta bude prepreka na putu do uspeha.

"Hrabar ćuti i kada pati, slab kuka i kada uživa!"

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?