• Published in Intervju

Svojevremeno je, u jednoj od najslavljenijih utakmica u istoriji ovdašnje košarke, Saša Đorđević u finalu EP 1995. protiv Litvanije šutirao trojke 12-9. Pre par dana je ponovo Saša, ovog puta Čađo, rešila da se približi na korak legendi.

Reprezentativka Srbije je, u dresu Istanbul Univerziteta, bila najefikasnija igračica prvog kola FIBA Evrokupa sa 25 poena (pet skokova, četiri asistencije) protiv bugarskog Dunava (83:71), uz šut za tri poena 11-8! Tako to rade Srpkinje…

Da li si nekada u karijeri šutirala trojke 11-8?

– Do sada, na zvaničnoj utakmici, nisam… – uz osmeh će Saša. – Ovo je bio prvi put da sam imala ovako dobar prosek…

Šta su ti rekle saigračice posle fantastične šuterske večeri?

– Saigračice su mi čestitale na dobroj igri. Čitav tim je bio srećan, jer to je prva utakmica Evrokupa koju smo odigrale i pobedile. Bila je to dobra i neizvesna utakmica do samog kraja, imale smo prednost domaćeg terena i ogromnu želju da upišemo prvu pobedu. Sada idemo dalje…

Koje su ambicije tvog Istanbul Univerziteta ove sezone?

– Da budemo među prvih osam ekipa u turskom prvenstvu… Turska liga je mnogo kvalitetna i jaka, svako svakog može da dobije i nema lakih utakmica. Za sada imamo dve pobede, savladali smo Bešiktaš i Edirne.

Kako ti je u Istanbulu? Sa kim se družiš od naših igračica i koliko stižete da se viđate?

– Iskreno, nisam ljubitelj velikih gradova. Međutim, Istanbul je prelep i pruža dosta mogućnosti. Od naših igračica, najviše se družim sa Nevenom Jovanović, jer mi je ona trenutno najbliža, a tu su i Kristina Baltić i Milica Deura. Nemamo previše vremena za neka duža viđanja, ali za kaficu se uvek nađe sat vremena… Sledeću utakmicu igramo protiv Orduspora, za koji igra Jelena Milovanović, pa ću kratko da se družim i sa njom.

Da li sa nestrpljenjem iščekuješ okupljanje reprezentacije i kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo 2017. u Češkoj protiv Nemačke u Beogradu 21. novembra, kada ćete prvi put pred beogradsku publiku od osvajanja evropskog zlata?

– Naravno! Jedva čekam okupljanje reprezentacije! Srećna sam što sam deo ovog velikog tima i što ćemo imati priliku da igramo u Beogradu pred našom publikom. Sve ove godine, koliko smo zajedno, trener Marina Maljković i ostali članovi stručnog štaba davali su maksimum kako bi nas što bolje spremili i usavršili za najveće izazove. Zbog toga sam im neizmerno zahvalna i to je razlog što sada imamo evropsko zlato koje će se dugo pamtiti… – objašnjava zlatna reprezentativka Srbije Saša Čađo.

KSS

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?