• Published in Intervju

Srpska reprezentativka Sanja Mandić sa velikim uspehom od septembra nosi dres mađarske ekipe Peac iz Pečuja. Peac je trenutno drugoplasirani u mađarskom šampionatu, a u Evrokupu je stigao do druge faze. Mandićeva je trenutno drugi najbolji asistent u mađarskoj ligi, a nalazi se na petom mestu po broju osvojenih lopti. Svoje dobre igre krunisala je epitetom MVP-a 15. kola i rekordom od 17 poena.

Po čemu ćeš pamtiti 2016. godinu?

"2016. ću pamtiti po tome što sam se ekipom Radivoja Korać osvojila treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, sa skorom 27-0. I po prvom inostranom angažmanu."

Igraš prvu sezonu u inostranstvu. Da li su ispunjena tvoja očekivanja kada su u pitanju profesionalizam, organizacija, kvalitet...?

"Klub se u svakom trenutku trudi da nam pruži maksimum, u skladu sa svojim mogućnostima. Na nama, igračima, je samo da razmišljamo o terenu."

Na kakav prijem si naišla u klubu?

"Od prvog dana su me svi sjajno prihvatili. Već posle par dana sam imala osećaj kao da sam godinama deo ovog tima."

Da li je olakšavajuća ili otežavajuća okolnost to što radiš sa našim trenerom Borisom Maljkovićem?

"Sigurno da je olakšavajuća stvar što je naš trener. Pogotovo što je bivši igrač koji je igrao na mojoj poziciji i ima puno saveta da unapredim svoju igru. Dobro se razumemo."

U kojoj meri si zadovoljna minutažom i svojim igrama u dosadašnjem delu sezone?

"Zadovoljna sam svojim igrama u dosadašnjem delu sezone, ali uvek može bolje i težim ka tome."

PRATITE NAS I NA VIBERU

Koje su sličnosti i razlike između mađarske lige s jedne i srpske i regionalne s druge strane?

"Razlika je velika. Kvalitet lige je na puno višem nivou. Liga je ujednačena i nema timova protiv kojih možete računati na sigurnu pobedu."

Visoko ste plasirani u Mađarskoj, prošli ste do druge faze Evrokupa. Da li su u klubu zadovoljni rezultatima? Koji su ciljevi u nastavku sezone?

"Rezultati su iznad očekivanja, imajući u vidu da se promenio skoro ceo tim i stručni štab od prošle sezone. U Evrokupu, u odnosu na prošlu godinu smo napravili korak dalje jer smo se plasirali u Top 16. Što se tiče nastavka sezone cilj je da zadržimo kvalitet igara iz prvog dela sezone i da plej-of dočekamo sa što boljeg mesta na tabeli."

Imaš li dovoljno vremena da ispratiš košarkaška dešavanja u Srbiji?

"Kad nam se ne poklapaju termini, gledam utakmice Radivoja Koraća zahvaljujući portalu kosarka24.rs. A što se tiče ostalih timova, pratim rezultate."

S obzirom na prvu sezonu "preko", da li te ponekad hvata nostalgija?

"Ponekad me hvata nostalgija, ali imam sreću što sam relativno blizu Beograda, pa me moji često posećuju."

Kako provodiš slobodno vreme?

"U slobodno vreme volim da pogledam neki dobar film ili pročitam neku dobru knjigu, a najčešće sam na vezi sa porodicom i prijateljima."

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?