• Published in Intervju

Treću uzastopnu godinu KKŽ Crvena zvezda osvaja zlatne medalje na državnom prvenstvu u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Te tri godine sjajnu generaciju crveno-belih košarkašica sa klupe predvodi Predrag Stanojčić.

Da li si navikao na polivanje posle finalnih utakmica?
"Polivanje je bilo na kadetskom, a na juniorskom bih rekao da je bilo kupanje. Izgleda da je gore kad hoćes da pobegneš i izbegneš polivanje".

Tri godine za redom prvi ste u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Kako u najkraćem objašnjavaš dominaciju?
"Rad, selekcija, igračice, treneri, dobri ljudi i zdrava sredina sa odličnim uslovima za treniranje.
Mi smo Zvezda i ono što se podrazumeva je da daš sve od sebe za crveno-bele boje. U kadetskoj konkurenciji nismo izgubili utakmicu poslednje tri sezone. Juniorke su na finalnom turniru pokazale sa koliko motiva, energije i želje treba da se igra.

Spominjao si zajedništvo. Koliko je bitno da jedan tim živi zajedno, odnosno da veći deo vremena provodi zajedno?
"Mogu one da žive zajedno i da provode vreme zajedno, ali džaba sve to ako ne poštuju jedna drugu. Važno je da to bude zdrava konkurencija, jer ništa nije bitnije od tima. Tim pobeđuje, a ne pojedinac. To pokušavamo da prenesemo i na ove mlađe koje dolaze. Sreća je što imaju na koga da se ugledaju. Jer to je Zvezda."

Devojke su, pored zlata u kadetskoj i juniorskoj, osvojile i trofej u kupu, a igrale su finale prvenstva. U kojoj meri ste zadovoljni rezultatima u minuloj sezoni?
"Ne možemo da ne budemo zadovoljni. U seniorskoj konkurenciji osvojen je trofej posle 12 godina. Osvojila ga je ekipa koja je u proseku imala 18 godina. Jedino nam je krivo što se nismo u finalnoj seriji bolje pokazali."

Da li ste zadovoljni individualnim napretkom igračica tokom sezone?
"Naravno da smo zadovoljni napretkom igračica, ali uvek mora bolje. Njihov napredak ne vide samo oni koji to neće da vide."

Prijavili ste igranje u regionalnoj ligi. Kakva su očekivanja?
"Prva očekivanja su da igramo regionalnu ligu i da naš mladi tim kroz nju stekne još više iskustva. Pre tri sezone smo igrali finale regionalne lige, to je sezona kada su se Katanić, Bogićević i Zec po malo upoznavale sa seniorskom košarkom."

Kakvi su ciljevi u kadetskoj i juniorskoj kategoriji u narednom periodu?
"Zvezda uvek ima jedan cilj, a pored tog cilja treba napraviti i dobre, obrazovane ljude od svih njih."

Zvezda je prošlog leta pokrenula kamp na Kalemegdanu. Možemo li očekivati isto i ovog leta?
"Naša ideja je da kamp na Kalemegdanu postane tradicionalan, ipak su među tim zidinama stasavale mnoge generacije košarkaša i košarkašica. Ovoga leta kamp traje od 22.08. do 28.08., svakim danom od 19h. Kamp će kao i prošle godine biti besplatan. Kroz prošli kamp su prošle 64 devojčice, neka kroz ovaj prođe barem 100. Zahvaljujući tom našem kampu napravili smo školu košarke i pionirsku ekipu, što Zvezda godinama nije imala. I ove godine promoteri kampa biće Nataša Kovačević i Sonja Petrović. Od ovog leta zbog velikog interesovanja devojčica treneri iz ženskog kluba Crvene zvezde će raditi i na kampovima KKCZ koji se održavaju u Vrnjačkoj Banji i na Zlatiboru."

Kakvi su tvoji lični planovi kada je u pitanju trenerska karijera, u bližem periodu?
"Moji lični trenerski planovi u bližem periodu su da naučim sina koji ima dve godine da dribla loptu ili da je možda uhvati."

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?