• Published in Intervju

 

Posle više od tri i po godine najkorisnija igračica (MVP) kola BTravel WABA lige dolazi iz redova Crvene zvezde. Krilni centar Mina Đorđević (188 cm, 1999) sezonu 2017/18 protiv Play off Happya otvorila je sa valorizacijom 32, svojim prvim dabl-dablom (22 poena, 10 skokova) u regionalnoj ligi, na šta je dodala 1 ukradenu loptu i 2 blokade.

"Odigrale smo dobru utakmicu i uspele da ostvarimo pobedu na početku sezone što je veoma važno za naše samopouzdanje. Igrale smo i prošle godine protiv Play offa, ali sada su promenili ekipu. Nismo znale mnogo toga o novim igračicama, ali smo se prilagodile tokom utakmice. Drago mi je zbog priznanja MVP 1. kola, to će biti samo podstrek da tako i nastavim sezonu."

Ostvarili ste prvi double-double u BTravel WABA ligi i za 22 poena promašili samo tri šuta. Da li postoji neki poseban razlog za tako odlično šutersko veče?
"Ne postoji neki poseban razlog. Šutevi su bili iz izgrađenih akcija, a pre svega smo igrale kao tim, tako da je to samo došlo."

Prošlu sezonu ste završili kao MVP finalne serije prvenstva Srbije, zatim sa reprezentacijom igrali finale juniorskog EP, u odličnoj formi ste i na početku nove sezone. A to je razdoblje od skoro pola godine. Kako tako dugo držite vrhunsku formu, odnosno igrate na tako visokom nivou?
"Godina koja je iza mene je stvarno bila veoma uspešna, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Osvojiti sve sa Zvezdom i onda godinu završiti srebrnom evropskom medaljom je stvarno neverovatan osećaj. Jeste da je to sve bilo u veoma kratkom periodu, ali meni nije bilo naporno jer sam uživala u svemu tome. Kada osvojite jednu medalju, kao da dobijete neku novu energiju i ne želite tu da se zaustavite. Naravno, treneri, kao i ceo stručni štab su bili tu da nas posle svakog treninga ili utakmice pripreme za nastavak. Uvek treba naći vremena za neki svoj mir i odmor, to je veoma važno."

U odnosu na kraj prošle sezone Crvena zvezda je jedini tim u BTravel WABA ligi koji nije promenio niti jednu igračicu. Već na startu priprema ste time bile u prednosti, pretpostavljam da je bilo i puno lakše otvoriti sezonu, odnosno samo nastaviti tako gde ste završile pre nekoliko meseci?
"Tako je odlučeno, da ekipa ostane ista. Imamo mlad tim, koji igra zajedno već četiri godine, tu je i nekoliko starijih igračica sa mnogo iskustva koje nam veoma znače. Sigurno je bilo lakše jer smo se već znale, znamo kako koja igra, šta joj odgovara. Krenule smo jako od samog starta priprema, tako da imamo osećaj kao da smo samo nastavile prošlu sezonu."

Crvena zvezda je dugo čekala na domaći trofej. Sada ste u poziciji da branite prvenstvo i Kup. Da li je to opterećenje i kakvi su ciljevi kluba, a i vaši, u nastavku sezone, pogotovo u BTravel WABA ligi?
"Posle 13 godina smo postale prvaci Srbije. Naravno da postoji mali pritisak jer se prošle godine nije očekivalo od nas da postignemo tako veliki uspeh. Ove godine neki timovi iz domaće lige su se pojačali i napravili dobre ekipe, biće teže. Ali mi uvek gledamo našu igru. Kup smo osvojili drugu godinu zaredom i potrudićemo se da nastavimo taj pobednički niz. Što se tiče BTravel WABA lige, to je bilo nešto novo za nas, zadovoljne smo prošlosezonskim rezultatom, ali ove godine idemo ka višem cilju, da budemo u Top 4 ekipe."

Waba-league

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?