• Published in Intervju

Ženski košarkaški klub Kraljevo posle 13 kola šampionata Srbije nalazi se na deobi petog mesta, što novajliju u ligi čini jednim od najprijatnijih iznenađenja.

Kraljevo se letos posle pet godina vratilo u najelitniji rang, a godinama ekipu uspešno sa klupe predvodi trener Igor Vujović.

Kako biste ocenili učinjeno u dosadašnjem delu prvenstva?

"Za ekipu koja je tek ušla u Prvu ligu Srbije, i kojoj je primarni cilj bio opstanak, a trenuttno se nalazimo na deobi 5. mesta, svi u klubu smo i više nego zadovoljni."

Koje biste utakmice izdvojili iz prvog dela sezone?

"Najteži poraz u prvom delu je bila utakmica drugog kola protiv Radničkog u Kragujevcu, gde smo imali dvocifrenu prednost sedam minuta do kraja i izgubili. Ali, upravo ta utakmica nam je bila prekretnica u nastavku, jer smo skupili snage i menjali sve iz korena, i psihički se podigli veoma brzo. Već na sledećoj utakmici pokazali smo karakter i pobedili odličnu ekipu Vojvodine, i to dosta ubedljivo. Ta utakmica, kao i pobeda protiv Radnickog u Kraljevu u drugom delu prvenstva, dve su najdraže pobede."

Ekipa ste koja igra na relativno mali broj poena. Da li je odbrana, uz podatak da ste druga ekipa u ligi po defanzivnim skokovima, segment igre na koji ste posebno ponosni?

"Mislim da odbrana igra bitnu ulogu u našoj ekipi. S obzirom da imamo dosta visoku ekipu, mislim da smo i jedna od dve najviše ekipe u Ligi, pored Radivoja Koraća, onda i ne čudi što smo druga ekipa u Ligi po broju skokova... Tačno je da igramo na manji broj poena, ali to je jednostavno tako u sistemu. Tačno se zna šta ko radi u napadu i postavci napada, tako da nema žurbe, tražimo najbolje rešenje. Naravno dosta toga zavisi i od protivničke odbrane."

Sa kakvim ambicijama ulazite u nastavak sezone?

"Ambicije u nastavku prvenstva su da se odigra što bolje i kvalitetnije nego u prvom delu, kao i da pokušamo da se domognemo jedne od prve četiri pozicije koje vode u plej-of. Pored toga, pokušavamo na svim utakmicama da dajemo šansu mladim igračicama koje nemaju iskustva igranja Prve lige, da osete atmosferu i sakupe što više minuta i na taj način uz treninge utičemo na njihov razvoj."

Za Kraljevo se odavno zna da je košarkaška sredina. U kojoj meri ste zadovoljni posetama i podrškom koju imate na domaćim utakmicama?

"Pa, Kraljevo je poznato kao sportski grad i ima publiku koja dobro poznaje košarku i koja je jedna od najpismenijih u Srbiji. Nekada je Kraljevo imalo dva prvoligaša u muškoj i jednog u ženskoj košarkaškoj ligi. Zato i ne čudi što se toliko razumeju u košarku. Poseta na našim utakmicama je na zavidnom nivou, publika daje krila našim devojkama i puno nam znaci, tako da ekipama koje dođu u Kraljevo nije svejedno da igraju pred kraljevačkom publikom. Pohvalio bih publiku i zato što uvek nagrade aplauzom dobar potez protivničkih igračica."

Da li ste zadovoljni pažnjom koju dobijate od strane grada Kraljeva?

"Podrška grada Kraljeva nam mnogo znači, u smislu pružanja i davanja termina u Hali sportova i uslova za normalan rad i
funkcionisanje treninga. Može uvek bolje, da se obezbede uslovi i finansiranje od strane grada, ali i ovako nije loše."

 

videodana

fotodana
692017

Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?