• Published in Intervju

ŽKK Girl Basket, osnovan 2005. godine, od ove sezone prvi put će se takmičiti u seniorskoj konkurenciji.

O ideji da se napravi seniorski tim, kao i nastavku rada u mlađim kategorijama, razgovarali smo sa Aleksandrom Radulović, vlasnikom i glavnim trenerom ŽKK Girl Basket.

Kako ste došli do realizacije ideje da napravite seniorski tim?

"U životu kao i u poslu postoje određeni momenti kada trebate da donesete neke odluke, povućete određene poteze i napravite korak dalje. S obzirom da Girl Basket ulazi u 12.tu godinu postojanja, smatram da je klub sazreo da se oproba u B ligi. Cilj je razigravanje mladih igrača koji su potekli u klubu, sticanje novih iskustava igrajući u drugim gradovima Srbije, različitim halama, pred publikom raznolikog mentaliteta, kao i saradnja sa timovima koji imaju seniorke u prvoj ligi. Takmičenjem u seniorskoj konkurenciji dajemo motiva i najmlađim devojčicama u klubu da vredno treniraju i da one možda jednog dana zaigraju za seniorke.
Jedna sam od retkih koja je imala prilike da poseti francuski INSEP, zatim poljski centar za razvoj mladih kosarkašica. Pored naše selektorke jedina sam žena koja drži klinike u inostranstvu, puno putujem, gledam, pratim, učestvujem. Sa ponosom radim za KSS kao koordinator regiona Beograd, dok sa KSB imam iskustva na inostranim turnirima sa selekcijama Beograda. Smatram da imam određeno znanje i iskustvo,koje nesebično želim da podelim sa svojim saradnicima i napravim određeni sistem u klubu. I dalje radim na sebi sakupljajući iskustvo i znanje od dobrih trenera kojima sam okružena. Zadovoljna sam jer do sada nisam preskočila nijedan stepenik u trenerskom poslu što me čini kompletnijom da koračam dalje."

Sa kakvim takmičarskim ciljevima ulazite u premijernu sezonu kada je seniorski tim u pitanju?

"U sportu je važno postaviti realne ciljeve. S obzirom da je moj tim veoma mlad i da je samo po nazivu seniorski, osnovni cilj nam je jedna ozbiljnost i maksimalna motivacija u radu, pa i samom takmičenju. Sa poštenim odnosom prema sebi, saigračicama, trenerima i klubu uopšte, kao i angažovanošću na visokom nivou pokušaćemo da ukrademo neke pobede već ustaljenim timovima u toj ligi."

Ko čini stručni štab?

"U klubu ove godine ima dosta trenera. Neki od njih će biti uključeni u rad sa “seniorkama” uz određene zadatke. Imena zaista ne bih pominjala, ono što je najvažnije da sam okružena ljudima u koje imam poverenja i da su spremni na rad, ostalo će vreme pokazati."

Kako ocenjuješ konkurenciju u B ligi?

"Koliko vidim, timovi su različitog kvaliteta. Neki su sačinjeni od studentkinja, neki od takođe mladih igračica. Kako god, za nas će svakako biti izazov da izmerimo snage sa drugim timovima."

Koje još timove će GB imati u narednoj sezoni, kada su mlađe kategorije u pitanju?

"Girl Basket će u narednoj sezoni imati predstavnika u kadetskoj, pionirskoj i selekciji mlađih pionirki. Vredno smo radili proteklih sezona, okupljali devojčice u školicama košarke tako da sada nećemo imati problem da se prijavimo u određenim kategorijama. Takođe ćemo nastaviti da budemo redovni učesnici Minibasket manifestacija. Svaka selekcija ima svog trenera tako da očekujem određen napredak kod dece i kontinuitet u radu."

 

 

videodana

fotodana
692017

Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?