• Published in Evropa/Svet

Revanš utakmice četvrtfinala Evrolige odigrane su u petak. Poznata su dva učesnika Fajnal-fora, dok će preostala dva biti poznata posle majstorica.

Plasman za završni turnir izborila je ekipa Ekaterinburga, aktuelnog šampiona Evrolige. Ruski tim je bio ubedljiv u Italiji protiv Schia sa 102:67. Glavni sudija na utakmici odigranoj u "Pala Campagnola" bila je Jasmina Juras.

U borbu za titulu će i Dynamo iz Kurska, jedina ekipa koja nema poraz ove sezone. Ruski tim u kojem kao kondicioni trener radi Vladimir Puzović slavio je u revanšu protiv Bourgesa sa 104:92.

Francuskom timu nije pomogla ni fantastična partija Miljane Bojović koja je za 26 minuta imala učinak od 8 oena, 2 skoka, 2 osvojene i izgubljene lopte i čak 14 asistencija.

Ekipa Praga revanširala se ruskoj Nadezhdi za poraz u prvom meču i izborila majstoricu rezultatom 64:55. Češki tim je do pobede predvodila Sonja Petrović koja je za 38 minuta postigla 18 poena, uz 8 skokova, 2 asistencije, 2 osvojene i 5 izgubljenih lopti i 1 blokade.

Majstoricu će igrati i Fenerbahče i Avenida. Španski tim je u revanšu na svom terenu slavio sa 76:66 predvođen Jelenom Milovanović. Srpska reprezentativka je za 35 minuta postigla 22 poena, uz 4 skoka, 2 osvojene i 2 izgubljene lopte i 2 asistencije.

 

 

 

videodana

fotodana
692017

Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?