• Published in Klubovi/Lige

 

U izuzetno uzbudljivom finalu košarkašice Agros Basket 1 savladale su ekipu Rasa i podigle pobednički pehar. Bronzanu medalju osvojila je ekipa pančevačkog Tamiša.

Dani košarke je sportsko – košarkaška manifestacija za pionirke i mlađe pionirke, koja se po drugi put održava u Opovu u organizaciji Košarkaškog kluba Agros Basket. Ovog vikenda održan je turnir za starije pionirke, dok će narednog nastupiti mlađe pionirke i mini basket.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa – Tamiš, Ras, Agros Basket 2, Girl Basket, Partizan i Agros Basket 1. Prvog dana se igralo ligaški u dve grupe, a dan kasnije utakmice za plasman.

U finalu su se našle dve najbolje ekipe koje i inače vode žestoke bitke na pionirskom prvenstvu. Odlično su krenule košarkašice Agrosa predvođene fenomenalnom Nedom Kukić, koja je tokom čitavog turnira bila nerešiva enigma za svoje protivnice. Međutim, u drugom poluvremenu trener Habanek povlači svoje najbolje košarkašice Vanju Radovanov i Nedu Kukić, što Ras koristi i u finišu meča stiže do egala. Habanek vraća svoje uzdanice u igru, a Neda Kukić u poslednja dva minuta odigrava pravu „simultanku“ i donosi pobedu Agros Basketu i zlatnu medalju.

Medalje i pehare uručili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor Agros doo Opovo Jovan Rackov. Tasić je pozdravio sve učesnike i izjavio da su Dani košarke praznik sporta i promocija mladih i da se iskreno nada da će se nastaviti sa organizacijom i narednih godina.

– Opovo je dobar domaćin, lokalna samouprava će uvek biti pokrovitelj ovakvih sportskih manifestacija, a mene ste učinili ponosnim što sam predsednik ove opštine, poručio je Tasić.

 

 

 

glasopova.rs

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?