Seniorske reprezentativke i reprezentativci nastavljaju sutra, 24. juna, borbu za plasman na 2017 FIBA Evro Kup. Na kvalifikacionom turniru koji se održava u francuskom Poatijeu u svojim kvalifikacionim grupama obezbedili su plasman u četvrtfinale, a pobedama u četvrtfinalnim mečevima bi direktno obezbedili plasman na Evro Kup koji se od 7-9.jula održava u Amsterdamu.

Dame su imale polovičan uspeh u okviru svoje kvalifikacione grupe A. U svom prvom meču pružile su izuzetno kvalitetnu partiju i savladale Izrael rezultatom 17:8. Nešto slabija partija koju su prikazale protiv domaćina Francuske koštala ih je poraza rezultatom 18:8. Sa skorom od jedne pobede i poraza zauzele su drugo mesto u svojoj grupi što znači da su obezbedile dalju dorbu za plasman na Evro Kup. Protivnice naših dama će sutra u četvrtfinalu od 13.50 časova biti reprezentativke Rusije (koje su zauzele prvo mesto u grupi D). U slučaju eventualnog poraza u ovom meču postojala bi još jedna šansa za plasman i to u meču sa poraženom reprezentacijom iz duela Ukrajine i Irske.

Muškarci, zvanični prvaci sveta, očekivano su startovali sa dve pobede u okviru svoje kvalifikacione grupe A, obezbedivši prvo mesto u grupi. U prvom meču deklasirana je reprezentacija Turske rezultatom 21:9, da bi nešto teži posao (ali u samo prvim minutima meča) imali protiv reprezentacije Slovačke koja je savladana rezultatom 19:13. Protivnik muškaraca u četvrtfinalu je reprezentacija Italije od 12.40 časova, a u slučaju eventualnog poraza igrali bi meč za plasman ne Evro Kup protiv poražene repezentacije iz duela Švajcarske i Mađarske.

Direktni prenosi svih utakmica sa kvalifikacionog turnira za plasman na 2017 FIBA Evro Kup u Poitijeu mogu se pratiti na adresi http://www.youtube.com/fiba3x3, ili putem lajv-strima sa adrese kvalikacija: http://www.fiba.com/3x3europecup/2017/France, kao i na video liku na adresi: http://www.fiba.com/3x3europecup/2017/France/videos/FIBA-3×3-Europe-Cup-Qualifier-Day2-LIVE-Poitiers-France

Podsećamo da se drugi kvalifikacioni turnir (koji će kao i navedeni u Francuskoj) održava u Andori, sa kojeg će na Evro Kup plasman obezbediti takođe po šest ekipa u ženskoj, i isto toliko ekipa u muškoj konkurenciji.

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?