• Published in Klubovi/Lige

Žreb za 17. sezonu regionalne lige za košarkašice biće održan u petak tokom redovne skupštine WABA koja je zakazana za 15 časova u Slavonskom Brodu.

U narednoj sezoni takmičiće se 11 klubova iz šest zemalja, a Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, Partizan 1953 i Kraljevo.

Nacionalnu kvotu je od klubova, koji po plasmanu nisu izborili učešče u WABA ligi 2017/18, iskoristilo jedino Kraljevo koje će tako i u narednoj sezoni igrati regionalnu ligu.

Na temelju rezultata u sezoni 2016/17 klubovi su svrstani u tri jakosne grupe, a klubovi će biti podeljeni u dve grupe.

U prvoj grupi su učesnici Fajnal-fora: Cinkarna Celje (Slovenija), Beroe (Bugarska), Budućnost Bemax (Crna Gora) i Montana 2003 (Bugarska).

U drugoj grupi su nacionalni šampioni, odnosno klubovi koji su prošle sezone igrali Superligu WABA: Crvena zvezda, Play Off Ultra (BiH), Medveščak (Hrvatska) i Partizan 1953.

U trećoj grupi su klubovi koji prošle sezone nisu igrali WABA ligu ili nisu izborili prolaz u Superligu: Trešnjevka 2009 (Hrvatska), Ragusa (Hrvatska) i Kraljevo.

Nova sezona će u dve grupe početi 4. oktobra, a Fajnal-four je planiran između 23. i 25. marta 2018. godine.

Na skupštini u Slavonskom Brodu će biti potpisan i sponzorski ugovor sa firmom BTravel koja će u naredne četiri godini biti generalni sponzor lige koja će se u tom razdoblju nositi službeno ime "BTravel WABA League".

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?