• Published in Klubovi/Lige

 

Košarkašice Crvene zvezde od 17.30 časova u hali FMP u Železniku dočekuju sarajevski Play Off u okviru utakmice 1. kola regionalne WABA B Travel lig.

Crveno-bele su zadržale isti sastav koji su imale prošle sezone, pa u skladu s tim i žele korak dalje u regionu - plasman na F4.

- Pripremni period je prošao dobro, radno i zdravo. Odigrali smo sedam jakih utakmica i nadam se da smo se dobro spremili za početak prvenstva. Što se tiče prelaznog roka nikoga nismo ni doveli ni izgubili, znači isti tim sa završnice sezone. Najveće pojačanje je što su naše igračice sada godinu starije i iskusnije - kaže trener crveno-belih Dragan Vuković.

O ciljevima u novoj sezoni, šef struke aktuelnog osvajača duple krune kaže:

- Ciljevi su uvek visoki kada je u pitanju Crvena zvezda. Da ponovimo uspeh iz prvenstva i kupa od prošle godine i da pokušamo u jadranskoj ligi korak dalje, da uđemo na F4.

Među najvećim rivalima u sva tri takmičenja u kojima će nastupati njegov tim, Vuković izdvaja nekoliko ekipa.

- Pre svih Partizan, zatim Korać, Kraljevo i Šabac. U jadranskoj Celje, Budužnost i Montana.

Dolazak Play Offa je uvek veliki izazov, a činjenica da je trener sarajevskog tima Goran Lojo novopostavljeni selektor Bosne i Hercegovine, daje dodatnu težinu. Ipak, u crveno-belom taboru nemaju dilemu.

- Gosti iz Sarajeva su dosta promenili tim i pošto je ovo prvo kolo potpuno su nam nepoznati. Pošto ih vodi novopostavljeni selektor Bosne i Hercegovine sigurno će biti ozbiljan protivnik. Igramo na svom terenu i očekujemo pobedu na startu sezone - završava Dragan Vuković.

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?