• Published in Klubovi/Lige

Košarkašice Bora savladale su kao gošće tim Ljubovije u derbiju 3. kola Superlige grupe Jug sa 62:56 (20:13, 15:14, 7:14, 20:15). Boranke su na čelu tabele sa svih sedam pobeda, dok je Ljubovija drugoplasirani tim sa učinkom 5-2.

Bor je bolje otvorio utakmicu i u finišu prve četvrtine stekao desetak poena razlike. Razigrane su bile Jelena Prvulović i Emeše Vida, koje su svoj tim u jednom trenutku dovele i do 17 poena viška. Međutim, izlazak Vide zbog tri prekršaja poremetio je igru gošći, što je Ljubovija iskoristila i do poluvremena svela zaostatak na osam poena.

Domaćin je u trećoj četvrtini zaigrao čvršće u odbrani, uspeo da zaustavi napad Bora i do kraja četvrtine uhvatile priključak.

Vida i Prvulović su početkom poslednje četvrtine vezale nekoliko poena za svoj tim i Bor je ponovo otišao na 15 poena prednosti, ali je Ljubovija još jednom uspela da se vrati u meč. Domaćin je preko Jokić i Vučelić prišla na 54:51.

Bor je imao sigurnih 60:54 na 25 sekundi pre kraja, ali je sa dva ishitrena napada omogućio domaćinu da se eventualno vrati u meč. Međutim, domaćin je iskoristio jedan od dva napada, a tačku na utakmicu stavila je kapiten Boranki Jelena Prvulović posle novog promašaja i skoka u napadu.

Najefikasnija u pobedničkom timu je bila Emeše Vida sa 23 poena (21 skok), dok je Prvulović postigla 15 poena (6 asistencija). U ekipi Bora u listu strelaca upisale su se Stamenković (7 poena), Golubović (4 poena), J. Vučković (6 poena), D. Vučković (7 poena).

U narednom kolu Ljubovija gostuje ekipi Gimnazijalca, a Bor putuje u Šabac na megdan Dugi.

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?