Selektor U20 reprezentacije Srbije Bogdan Bulj sveo je utiske posle mini priprema koje su održane u Beogradu u prethodnih sedam dana.

Bulj je na pripreme pozvao 12 igračica koje konkurišu za završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Portugaliji. Srbija će u prvoj fazi igrati u grupi D, gde će za rivale imati selekcije Rusije, Turske i Holandije.

"Pre svega bih želeo svima da čestitam Novu godinu i poželim dobre i uspešne sezone. Dugujemo veliku zahvalnost Košarkaškom savezu Srbije koji nam je omogućio ovaj mini ciklus. Po oprobanom receptu od prošle godine smo se okupili sa ciljem i idejom da se bliže upoznamo u kvalitet igračica 1998. godišta koje ove godine dolaze u mladu reprezentaciju. Okupili smo devojke koje su u Srbiji. Cilj je bio da vidimo trenutni kvalitet i igračicama skrenemo pažnju na ono što je dobro i ono na čemu treba da rade u svojim klubovima."

Pored 12 igračica koje su trenirale u Beogradu, selektor Bulj računa i na nekolicinu igračica koje su trenutno u inostranstvu.

"Nedostaju nam neke igračice. To su pre svih Nogić, Šubašić i Zec koje su u Americi, Arsenić koja je u Španiji, kao i Đokić koja je povređena. Imali smo malo problema sa povredama, tako da nismo imali svo vreme sve igračice na raspolaganju. Ipak smo uspeli da steknemo uvid u kvalitet i dobili jasniju sliku šta trebamo da radimo na glavnim pripremama."

Pored januarskog okupljanja, u planu je još jedan mini ciklus u aprilu.

"Ako bude sve kako treba, imaćemo još jedan mini ciklus u aprilu. Tada ćemo ponovo da proverimo ono što smo sada radili, takođe da proverimo da li su ispravljene korekcije koje smo im rekli da treba da urade u klubovima. Tada ćemo i definitivno steći uvid koje su to igračice koje konkurišu za glavne pripreme."

Srbija će u Matosinjosu u prvoj fazi ukrstiti koplja sa Rusijom, Turskom i Holandijom. Do konkretnih zaključaka ostalo je još dosta vremena, a Bulj ovako komentariše žreb.

"Teška grupa, mnogo teža nego prošle godine. Tu je Rusija s kojom smo igrali za treće mesto, tu su Turska i Holandija, reprezentacije koje su nepredvidive. Naša prednost treba da bude to što je noseće 1997. godište igralo prošle godine i steklo veliko iskustvo. Generalno, generacija 1997-98 ima smanjen broj igračica, čime je smanjen i kvalitet. Napravili smo dobru analizu prošlog prvenstva, znamo šta nas tamo očekuje i šta možemo da popravimo. Tako smo i koncipirali rad u januaru i aprilu, kao i za glavne pripreme."

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?