• Published in Blog

Počelo je Martovsko ludilo u koledž košarci. Juče je moja ekipa izgubila u poslednjih tri minuta u polufinalu konferencije. Igrali smo dobro, ali najzanimljiviji detalj je da je naš centar, 202 visoka Vicky McIntyre imala triple double, nešto jako retko viđeno u ženskoj košarci, 20 poena, 18 skokova i 12 blokada.

Ono što me je najviše fasciniralo je bila poseta, 12.000 navijača na našoj utakmici, nažalost protivničkih pošto smo igrali u Južnoj Dakoti. Kako je divan osećaj kada žensku košarku prati toliki broj ljudi. U popodnevnim satima se igrao i muški turnir i poseta je bila manja nego na ženskim utakmicama. Košarka se igra za navijače i zato je fenomenalno biti deo takve atmosfere.

Pratim i našu žensku košarku, video sam da je i na kupu bilo puno navijača i drago mi je da ženska košarka ima sve veću popularnost, što je naravno zasluga seniorske i svih ostalih mlađih reprezentacija i njihovih uspeha.

Kad već pominjem reprezentacije, interesantno je da sve američke mlađe selekcije imaju nekoliko ciklusa u kojima skupljaju veliki broj srednjoškolskih i koledž igračica i nastoje da iz velikog broja kandidata izdvoje najboljih 12. Naravno, njima je mnogo lakše da dođu do kvalitetnih 12 pošto imaju 350 miliona stanovnika. To pokazuje koliko je naša škola košarke vrhunska pošto uvek uspevamo da stvorimo vrhunske talente iz male selekcije igrača. Naravno, i ovde se vrhunski radi, razlika je samo što u Americi postoji mnogo veća baza mladih igračica.

Sledeće nedelje počinje NCAA turnir. Favorit je ponovo Konetikat, imaju 5 igračica koje imaju šansu da se nađu u prvom krugu drafta i igraju najlepšu kosarku. Final-four je u Tampi, na Floridi i biće to kao i svake godine spektakl koji će pratiti preko 20.000 navijača u dvorani i veliki broj preko TV ekrana. I za kraj par slika sa konferencijskog turnira. Veliki pozdrav za sve ljubitelje ženske košarke.

 

 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?