• Published in Blog

Odličnom partijom i indeksom 54 Jefimija Karakašević proglašena za najkorisniju igračicu 25. kola rumunske lige.

Srpska internacionalka time je potvrdila dobre igre tokom sezone, jer prosečno beleži dabl-dabl učinak 13.4 poena i 10 skokova. z Biljanu Pešović i Jelenu Maksimović trenutno je najkorisnija igračica ekipe koju trenira Bogdan Bulj, a za koju nastupaju još Nataša Krnjetin i Ivana Jovović.

Kakav je osećaj igrati u "srpskom klubu" u inostranstvu?
"Osećaj je zaista odličan. Super je imati toliko saigračica iz Srbije, mislim da je zbog toga atmosfera na vrhunskom nivou, što veoma znači u igri."

Da li se na tajm-autu priča srpski ili rumunski?
"Na tajm-autu, kao i na treninzima se uglavnom priča srpski sa prevodom na rumunski."

Jedna si od vodećih igračica lige, sa prosečnim dabl-dabl učinkom do sada. U kojoj meri si zadovoljna minutažom i ulogom koju imaš u timu?
"Zadovoljna sam svojom minutažom, takođe svojom ulogom u sistemu. Svako ima svoj zadatak i svi se pridržavamo toga, tako da je lako bilo uklopiti se u takav sistem."


Sa kojim saigračicama se najbolje "kapiraš" na parketu?
"Najbolje se razumem sa saigračicama iz Srbije, mada svi igramo kolektivno i smatram da je pored dobre atmosfere to ono što krasi našu ekipu."

Kako bi ocenila kvalitet rumunske lige?
"Mogu da kažem za rumunsku ligu da je dosta kvalitetna, sa puno strankinja. Prvih osam ekipa su zaista kvalitetne. Kroz celu sezonu je bilo dosta iznenađenja i do poslednjeg kola su neizvesne pozicije na tabeli."

S obzirom na blizinu Srbije, da li često imaš priliku da osetiš draž domaće kuhinje?
"Blizina kuće je jedna od boljih stvari ovde... Mada zbog ubrzanog tempa i čestih putovanja nemam baš dovoljno vremena da uživam u maminoj domaćoj kuhinji."

Ubrzani tempo lige, česta i duga putovanja, imate li dovoljno slobodnog vremena i kako ga provodiš?
"Imamo jako malo slobodnog vremena, ali slobodne dane uglavnom koristimo družeći se. Grad je divan i puno toga ima da se vidi. Ali, ipak najviše volimo da provodimo slobodno vreme u tržnim centrima!"

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?