• Published in Blog

Minulo 16. kolo prvenstva Hrvatske obeležila je Snežana Čolić. Plejmejker Kvarnera iz Rijeke u pobedi protiv Novog Zagreba zabeležila je indeks 57! Iako je tek pre mesec dana stigla u Rijeku iz Tuske Čolić se probila u vrh lige po broju poena, asistencija i osvojenih lopti.

Da li si zadovoljna kako su te primili u novoj sredini?
"Zadovoljna sam prijemom od samog početka, kako od strane saigračica, tako i od uprave i trenera. Nije bilo teško uklopiti se u jednu zdravu sredinu i raditi sa ljudima koji profesionalni u svom poslu."

U kojoj meri ti je po dolasku pomoglo prisustvo saigračice iz reprezentacije Milane Živadinović?
"Naravno da je olakšavajuća okolnost to što je sa mnom u timu osoba koju poznajem od ranije i sa kojom sam već igrala."

Na šest utakmice prosek ti je nešto veći od 17 poena po meču, uz šest skokova i skoro pet asistencija, sa prosečnim indeksom 25. Kako objašnjavaš svoje dobre igre?
"Zadovoljna sam dosadašnjim igrama, ali još uvek hvatam zalet i nadam se da će moja forma biti na vrhuncu u završnici sezone, koja nas očekuje za nekih mesec ipo dana."

Koji su ciljevi kluba ove sezone?
"Klub je u odnosu na prošlu sezonu napravio veliki pomak jer se probio na sam vrh tabele. Samim tim, porasle su i ambicije, tako da očekujemo plasman u dva finala."

Da li imate navijače na utakmicama, i uopšte koliko je klub praćen u javnosti?
"Koliko je klub ozbiljan u toj nameri govori i činjenica da će završnica Kupa najverovatnije biti održana u Rijeci. S' obzirom da je ŽKK Kvarner najveće iznenađenje lige u ovoj sezoni, interesovanje medija i broj navijača na utakmicama je povećan.

Možeš li da uporediš kvalitet srpske i hrvatske lige?
"Po mom mišljenju lige su približnog kvaliteta, s tim što bih blagu prednost dala hrvatskoj ligi."

Da li si upoznala grad, da li ti se sviđa?
"Rijeka mi se jako dopada, ljudi su prijatni i zaista se lepo osećam ovde."

Pratiš li igre Radivoja Koraća?
"Pratim igre Koraća i smatram da će osvojiti domaće prvenstvo, a u regionalnoj ligi im želim sreću i najverovatnije ću ih bodriti sa tribina u Zagrebu."

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?