• Published in Blog

Ovo kolo, kao i naredna dva obilovaće sa dosta teških utakmica, timovi koji se bore za opstanak ulažu sve napore da izbegnu ispadanje iz lige.

Četiri tima koji će igrati u doigravanju za prvaka poznati su, ali nije poznat raspored i ko će imati prednost domaćeg terena u borbi za titulu. Zato ne smatram nijedan rezultat kao iznenađenje, normalno je da neki timovi imaju veći motiv i da u skladu sa tim imaju izraženiju želju za pobedom.

ŽKK Srbobran – ŽKK Radivoj Korać: Duel dva neravnopravna tima. Radivoj Korać je ostvario zasluženu pobedu 100-62. Korać bolji u svim elementima igre osim u izvođenju slobodnih bacanja. U pobedničkom timu najbolje Erak 18 poena (indeks 30), Topuzović 14 poena (indeks 27), u timu Srbobrana Momič 8 poena (indeks 14), Marjanović 11 poena (indeks 12).

ŽKK Šumadija – ŽKK Vrbas: Šumadija opravdala ulogu favorita i ovom pobedom zvanično obezbedila ulazak u četiri najbolja tima. Pobeda ostvarena rezultatom 83:63. Vrbas nema za čim da žali, ipak u ovako oslabljenom sastavu (u odnosu na prvi deo) nije mogao više od časne borbe do samog kraja. U timu Šumadije istakle se Ćulafić  14 poena (indeks 27), Mijatović 17 poena (indeks 22). U timu Vrbasa Cukić 18 poena (indeks 19), Lukić 7 poena (indeks 13).

ŽKK Crvena zvezda – ŽKK Partizan: Gradski derbi u kome je Partizan iskoristio trenutno nešto iskusniji sastav i teško, ali zasluženo pobedio 62-56. C. Zvezda je igrala ravnopravan meč i podatak da je u 38. minutu vodila 56:55 govori koliko je ovo bio ravnopravan duel. Važna pobeda Partizana i poraz koji Zvezdu čini nespokojnom u poslednja dva kola, posebno u narednom kolu gde je očekuje težak meč u Boru. U timu pobednika najbolje Janković 10 poena (indeks 18), Luković 5 poena (indeks 15), u poraženom timu bolje od ostalih Katanić A. 16 poena (indeks 16), Đorđević 6 poena (indeks 13).

ŽKK Vršac – ŽKK Bor: Iznenađenje na prvi pogled, ali ako se sagleda situacija, zaslužena pobeda tima koji je više želeo pobedu nad timom koji je igrao bez najbolje igračice Mandić Marine. Bor je ostvario značajnu pobedu rezultatom 65-52, čime je došao u situaciju da nastavi borbu za opstanak. Vršac bio bolji u šutu za 2 i 3 poena, imao više skokova, ali i 10 lopti više izgubljenih, 11 manje osvojenih, Bor nepogrešiv u šutu za 1 poen 15-15. Bor došao do pobede mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu. Najbolje u timu pobednika Jozić 16 poena (indeks 18), Radić 19 poena (indeks 17), u timu Vršca samo istakla se samo Janković 18 poena (indeks 20).

ŽKK Spartak – ŽKK Radnički: Veoma bitan meč, posebno za tim domaćina, koji je hvatao zadnju priliku da pobedom proba da sebi stvori kakvu – takvu priliku da se u preostala dva kola bori za opstanak. Radnički je pobedom mogao da osigura opstanak i ulazak u prvih sedam timova. Pobedu je ostvario domaćin rezultatom 72-58. Spartak je dao šest trojki više što je direktno determinisalo pobednika. U timu pobednika najbolje Pavlov 9 poena (indeks 23), Vidović 16 poena (indeks 17). U poraženom timu najbolje Cvetanović  16 poena (indeks 25), Lešnjak 19 poena (indeks 22).

ŽKK Vojvodina – ŽKK Šabac: U izuzetno izjednačenoj utakmici domaćin je ostvario pobedu u poslednjim sekundama utakmice rezultatom 80-78. Značajna utakmica za oba tima, Šabac se bori za opstanak, Vojvodina za ulazak u plej of. Od starta gost je došao sa jasnom namerom da proba da iznenadi domaćina i sebi učini lagodniju situaciju u poslednja dva kola, Vojvodina je morala da pobedi kako bi se u narednom kolu u direktnom međusobnom duelu sa Partizanom domogla druge pozicije. U takvoj situaciji na terenu srećniji i spretniji tim je pobedio. Podatak da je poraženi tim ostvario čak više ukupnih indeksnih poena jasno govori koliko je utakmica bila neizvesna. U timu Vojvodine najbolje Pašić 25 poena (indeks 35), Vučetić 22 poena (indeks 21), u poraženom timu Velisavljević 20 poena (indeks 41), Stepanović 24 poena (indeks 25).

 

Pet igračica koje su ostvarile najviše indeksnih poena u dvadesetom kolu:
1.    Velisavljević M ( Šabac ) – 41
2.    Pašić J ( Vojvodina ) – 35
3.    Erak V ( R. Korać ) – 30
4.    Ćulafić J ( Šumadija ) – 27
5.    Topuzović K ( R. Korać ) – 27


 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?