• Published in Blog

Kolo bez iznenađenja. Još tri kola nade za sve timove da se izbore za svoje ciljeve. Ima još dosta zanimljivih mečeva.

Što se tiče vrha tabele, definitivno je da će u četiri prvoplasirana tima Radivoj Korać, Vojvodina, Šumadija i Partizan. Šumadija čeka Partizan u poslednjem kolu, Partizan – Vojvodinu u 21. kolu, te utakmice će direktno odlučiti raspored na kraju, što naravno nije ni malo zanemarljivo. Sva tri tima bi u finale sa ipak neprikosnovenim Koraćem.

U borbi za prvoligaški status (osim otpisanog Srbobrana) i dalje su Spartak, Bor i Šabac. Ostaje nam da sačekamo još desetak dana pa da dobijemo odgovore na ova pitanja.

ŽKK Radnički – ŽKK Srbobran: Radnički ostvario pobedu koja mu verovatno osigurava opstanak, ali i daje nadu da može u prvih sedam timova koji odlaze na završnicu kupa. Srbobran časno i pošteno napušta ligu. Po svim pokazateljima domaćin bolji i zaslužena pobeda rezultatom 86-73. U timu pobednika vredi istaći dobru igru Stevanović 27 poena (indeks 41), Trifunović 9 poena (indeks 17), u poraženom timu Piper 13 poena (indeks 19), Dunđerski 19 poena (indeks 16).

ŽKK Bor – ŽKK Spartak: Važna utakmica za oba tima, Bor je pred svojom vernom publikom ipak ostvario pobedu 66-51 koja mu daje nadu da u poslednja tri kola traži slamku spasa i izbegne selidbu u niži rang. Spartaku ostaje da proba nemoguće, da sa tri pobede i uz poklapanje drugih rezultata ipak dođe do opstanka. Najbolje u pobedničkom timu Jozić 18 poena (indeks 14), Vučković 13 poena (indeks 11), u poraženom timu Vidović 21 poen (indeks 22), Zlajić  15 poena (indeks 14).

ŽKK Vrbas – ŽKK Vojvodina: Zaslužena pobeda Vojvodine u Vrbasu 111-72. Vojvodina imala čak pet igračica sa dvocifrenim brojem poena i indeksom, Vrbas sa tri raspoložene igračice nije mogao da se suprodstavi razigranom timu Vojvodine. U timu pobednika teško je izdvojiti najbolje, ali ipak na osnovu koeficijenta uspešnosti to su Laković 25 poena (indeks 40), Vučetić 22 poena (indeks 28), Pašić 21 poen (indeks 28), u mladom timu Vrbasa Džombeta 28 poena (indeks 20), Cukić 16 poena (indeks 19).

ŽKK Radivoj Korać – ŽKK Šumadija: Osim prve četvrtine koju je Šumadija dobila u svoju korist 19-12, sve ostalo je proteklo u dominaciji Koraća. Pobeda rezultatom 76-47 sve govori. Korać je odigrao vrhunsku odbranu u trećoj i četvrtoj četvrtini gde je gostu omugućio samo 15 datih poena. Korać ubedljiv i nepobediv, Šumadija i dalje sama odlučuje o svojoj poziciji u prvih četiri. U timu pobednika najbolje Mandić 13 poena (indeks 26), Kapor 15 poena (indeks 13), u poraženom timu donekle se istakla samo Ćulafić 13 poena (indeks 12).

ŽKK Šabac – ŽKK Crvena Zvezda: Odličnom igrom C. Zvezda je uspela da odnese pobedu iz Šabca rezultatom 91-73. Kako prvenstvo ulazi u završnu fazu Zvezda igra sve bolje, i sada im se otvara šansa da se plasiraju u prvih sedam timova. Šabac igra od početka prvenstva sa mnogo oscilacija što ih je i dovelo u poziciju da strepe za prvoligaški status. U timu Zvezde najbolje Bogićević 22 poena (indeks 28), Katanić A. 15 poena (indeks 21), u poraženom timu Velisavljević 24 poena (indeks 32), Vuković 24 poena (indeks 12).

ŽKK Partizan – ŽKK Vršac: Partizan pobedio tim Vršca rezultatom 78 –57. Utakmica sa dosta oscilacija, Vršac bez jedne od najiskusnijih i najboljih igračica lige Marine Mandić ipak nije uspeo da se do kraja suprotstavi domaćinu. U svakom slučaju važna pobeda domaćina pred sam završetak prvenstva. Najbolje u timu pobednika Janković 10 poena (indeks 29), Prlja 16 poena (indeks 21), u poraženom timu Nikolić 11 poena (indeks 19), Bošnjić 12 poena (indeks 11).

Pet igračica koje su ostvarile najviše indeksnih poena u devetnaestom  kolu:
1.    Stevanović B ( Radnički ) – 41
2.    Laković M ( Vojvodina ) – 40
3.    Velisavljević M ( Šabac ) – 32
4.    Janković B ( Partizan ) – 29
5.    Bogićević S ( C. Zvezda ) – 28
6.    Pašić J ( Vojvodina ) – 28
7.    Vučetić J ( Vojvodina ) – 28

 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?