• Published in Blog

Još samo četiri kola do kraja regularnog dela sezone. Trenutno sa sigurnošću se zna da Radivoj Korać sigurno startuje sa prve pozicije u doigravanju za prvaka države.

Partizan, Vojvodina, Šumadija i Vrbas boriće se za preostala tri mesta koja garantuju učešće u plej-ofu. Naravno, ne treba zanemariti da ove ekipe žele i što bolju startnu poziciju, koja donosi  prednost domaćeg terena.

Za plasman u prvih sedam i učešće na završnicu Kupa, osim ovih pet pomenutih timova, konkurišu svi osim Srbobrana.

Što se tiče opstanka najugroženiji su Spartak, Bor i već otpisani Srbobran. Što znači da u narednih četiri kola sve ekipe imaju motiv da se maksimalno bore za gore navedene ciljeve. Čak  i Radivoj Korać, koji želi da ostane neporažen, Srbobran koji želi da zabeleži pobedu.

ŽKK Srbobran – ŽKK Šumadija: Tim Šumadije pokazao kvalitet i sigurnom igrom došao do pobede 92-65. U timu Šumadije najbolje Ćulafić 23 poena (indeks 38), Milošević 23 poena (indeksw 29), u timu Srbobrana Piper 14 poena (indeks 21), Momić 9 poena (indeks 15).

ŽKK Radnički – ŽKK Bor: Radnički ostvario bitnu pobedu i to većom razlikom nego što je poražen u Boru, što ne treba zanemariti. Ubedljiva pobeda 76-42. Razlika u indeksnim poenima sve govori 111-13 u korist Radničkog. U pobedničkom timu najbolje Stevanović 24 poena (indeks 41), Cvetanović 12 poena (indeks 17), u poraženom timu najviše poena postigla Radić -  19.

ŽKK Spartak – ŽKK Partizan: Još jedna sigurna pobeda favorita, Partizan zasluženo pobedio rezultatom 68-45. Spartak bez Monike Veselovski nije mogao da se odupre kvalitetnoj ekipi. U timu Partizana najbolje Prlja  14 poena (indeks 19), Špikić 10 poena (indeks 14), u timu Spartaka istakla se jedino Suturović 13 poena (indeks 14).

ŽKK Crvena zvezda – ŽKK Vrbas: Realno, nisam očekivao ovako ubedljivu pobedu C. Zvezde nad Vrbasom, ali imale su tri izuzetno raspoložene igračice i uz sve probleme koje tim Vrbasa prati u drugom delu C. Zvezda je ostvarila značajnu pobedu 83-60. Zvezda ostvarila razliku u ukupnom šutu (posebno za 3 poena), i skoku 53-32, što joj je donelo veliku prednost. U timu pobednika najbolje Bogićević 26 poena (indeks 32), Katanić A. 20 poena (indeks 34) i Đorđević 14 poena (indeks 26), u poraženom timu najbolje Cukić 19 poena (indeks 28), Džombeta 22 poena (indeks 14).

ŽKK Vršac – ŽKK Šabac: Tim Šapca pokazao još jedanput da su izuzetno nepredvidiva ekipa i da mogu svakoga pobediti, ali i izgubiti. Ovog puta su priredili neprijatno iznenađenje domaćinu, koji na svom terenu uvek pruža dobre igre. Pri tom Šabac je imao i "veći motiv" jer se nalazi u borbi za prvoligaški život, pobeda je zasluženo izvojevana ubedljivim rezultatom 75-60. Pobeda je kreirana boljim šutem za 3 poena, čak 10 datih trojki gostiju naspram dve domaćina, uz bolju igru u trećoj četvrtini kada je Šabac ostvario razliku od 15 poena, u četvrtoj su čak vodili i sa 20 poena razlike. U timu pobednika najbolje Vuković 23 poena (indeks 22), Velisavljević 11 poena (indeks 16), u poraženom timu Janković 22 poena (indeks 23), Mandić 8 poena (indeks 20).

ŽKK Vojvodina – ŽKK Radivoj Korać: Derbi u najavi, između Vojvodine, koja je ove godine ušla u prvenstvo sa velikim ambicijama i trenutno najbolje ekipe na tlu bivše Jugoslavije ekipe Radivoja Koraća. Ovo moram da pojasnim mnogim čitaocima koji su zvali da pitaju odakle mi pravo da tako tendeciozno pišem. Dragi moji čitaoci, ja se nikada nisam bavio nagađanjima, uvek proverim pre nego što nešto napišem. Tako sam i sada uradio, pogledao na sajtu Eurobasketa tabelu najboljih 100 ženskih klubova (trenutno) u Evropi gde piše da je tim R. Koraća na devetnaestoj poziciji sa 119 poena i da je najbolje rangirani ženski klub sa Balkana.

Da se vratim utakmici, R. Korać ostvario i osamnaestu pobedu za redom potpuno zasluženo 90-68, Vojvodina je pružila jači otpor  samo u prvom poluvremenu. Treba istaći da je za Korać debitovala na ovoj utakmici iskusna igračica, Erak Vladinka (došla iz ŽKK Temišvar) i da je za Vojvodinu veliki peh povreda jedne od najboljih igračica Vučetić Jelene u 1. minutu. Statistički gledano gost bolji u ukupnom šutu i posebno u skoku, gde je ostvario duplo više skokova 46-23. Sama razlika u indeksnim poenima je 107-46 u korist pobednika. U timu R. Koraća najbolje Topuzović 18 poena (indeks 24), Kapor 19 poena (indeks 23), u timu Vojvodine  najbolje Pašić 32 poena (indeks 21), Laković 14 poena (indeks 17).

Pet igračica koje su ostvarile najviše indeksnih poena u osamnaestom kolu :
1.    Stevanović B ( Radnički ) – 41
2.    Ćulafić J ( Šumadija ) – 38
3.    Katanić A ( C.Zvezda ) – 34
4.    Bogićević S ( C. Zvezda ) – 32
5.    Milošević K ( Šumadija ) – 29
 

 

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?