• Published in Blog

Završen je prvi deo šampionata. Odigrano je i jedno kolo drugog dela. Može se konstatovati da su nam timovi podmlađeni i da je to uzrok uslovno rečeno nešto slabijem kvalitetu utakmica i takmičenja. Na osnovu igara, plasman klubova realan i očekivan. Radivoj Korać zasluženo prvi, i verovatno predstavlja najozbiljnijeg kandidata za titulu. Da otežaju Koraću osvajanje titule potrudiće se Vrbas, Vojvodina, Partizan, Šumadija i Vršac, koji će se boriti za ulazak u plej-of. Svi ostali klubovi su u borbi za opstanak. U nešto boljoj poziciji su Radnički i Crvena zvezda. Šabac, Bor i Spartak su trenutno sa po tri pobede, što im garantuje grčevitu borbu za opstanak, dok Srbobran ima ispred sebe nemoguću misiju jer je jedini tim bez pobede u dosadašnjem delu takmičenja.

ŽKK Srbobran – ŽKK Vršac: Zaslužena pobeda Vršca koji je dominirao u ovoj utakmici. U svim pokazateljima gosti bolji i zaslužili pobedu od 20 poena razlike 76:56. U timu pobednika istakle se Mandić 25 poena (41 indeks), Ćorda 23 poena (29 indeks). U poraženom timu donekle se istakla Mršić 15 poena (12 indeks).

ŽKK Spartak – ŽKK C. Zvezda: U jako važnoj utakmici za oba tima C. Zvezda je izašla kao pobednik. Utakmicu je dobila rezultatom 60-54. Spartak bolji u šutu za tri poena, postigli šest trojki više, u svim ostalim parametrima Zvezda bolji tim. Do 24. minuta Spartak u vođstvu, tada Zvezda preuzima vođstvo, dozvolivši Spartaku do kraja utakmice samo dva izjednačenja, sve ostalo proteklo u blagom vođstvu gosta. U pobedničkom timu bolje od ostalih Katanić 15 poena (18 indeks), Naumčev 17 poena (16 indeks), u domaćem timu Veselovski 16 poena (26 indeks).

ŽKK Radnički – ŽKK Vojvodina: Vojvodina ostvarila tešku, ali zasluženu pobedu rezultatom 68-56. Radnički pružio dobar otpor, ali oslabljen neigranjem prvog centra Cvetanović od petog minuta nije mogao više. Na kraju je ipak odlučio bolji šut gostujuće ekipe. Najbolje u pobedničkom timu Pašić 30 poena (35 indeks), Laković 17 poena (29 indeks), u poraženom timu Stevanović 16 poena (26 indeks), Jančić 14 poena (20 indeks).

ŽKK Bor – ŽKK Šumadija: Zaslužena pobeda, u ovom trenutku, boljeg tima. Tim Šumadije ostvario bolji šut i prevlast u skok igri, time ostvario pobedu rezultatom 72-62. Domaćin imao jako loš šut, posebno za tri poena 13:0. Tek u četvrtoj četvrtini Bor uspeo da smanji razliku. U pobedničkom timu najbolje Katić 15 poena (17 indeks), Mijatović 14 poena (17 indeks), u timu Bora istakla se Radić 22 poena (28 indeks).

ŽKK Partizan – ŽKK R. Korać: U derbiju kola R. Korać ostvario pobedu u jednoj pravoj "rovovskoj borbi". Utakmica borbena i neizvesna, Korać se u odsudnim trenucima bolje snalazio i pobedio rezultatom 59-51. Sve četvrtine rezultatski ravnopravne, iako je sva četiri perioda dobio Korać, Partizan je uvek bio na korak- dva do izjednačenja. U timu Koraća bolje od ostalih Kapor 17 poena (14 indeks), Mandić 14 poena (12 indeks). U Partizanu Prlja 15 poena (12 indeks), Janković 14 poena (12 indeks).

ŽKK Šabac – ŽKK Vrbas: U izuzetno neizvesnoj utakmici, pobedu je odneo rekao bih snalažljiviji i za nijansu bolji tim. Vrbas je pobedio 61-57. Timovi izjednačeni u šutu, 6 skoka više domaćina, ali  11 više osvojenih lopti Vrbasa je na neki način i odredilo pobednika. Interesantno da je domaći tim izveo samo četiri slobodna bacanja - gost 25, to znači da je Vrbas pravio tzv. "pametne penale". U timu pobednika istakle se Cukić 6 poena (21 indeks), Jovović 13 poena (16 indeks), u timu Šabca Velisavljević 10 poena (19 indeks), Adamović 14 poena (11 indeks).

Pet igračica koje su ostvarile najviše indeksnih poena u dvanaestom  kolu
1.    Mandić M ( Vršac ) – 41
2.    Pašić J ( Vojvodina ) – 35
3.    Ćorda I ( Vršac ) – 29
4.    Laković M ( Vojvodina ) – 29
5.    Radić A ( Bor ) – 28

Ovom prilikom želim da čestitam novu godinu svim akterima u ovih 12 kola. Klubovima želim da u fer i korektnoj igri ostvare zacrtane ciljeve. Ko bude najbolji neka slavi titulu  po završetku sezone.

U svakom slučaju SREĆNA NOVA 2015 i svim ljubiteljima ženske košarke i posetiocima ovog sajta.

 

 

 


 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?