Ana Dabović, Foto: Dado Đilas, KurirAna Dabović, Foto: Dado Đilas, Kurir

Košarkašica Srbije Ana Dabović rekla je da je njena ekipa današnjom pobedom protiv Australije i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru dokazala da nije slučajno prvak Evrope.

"I prethodnih godina sam govorila da ako svaka igračica ne da sve od sebe, mi ne možemo da pobedimo. Zna se, Sonjini poeni i preuzimanje odgovornosti i kada je povredjena, Pejdž se borila sa Kembidž, sve devojke su se ježile kada god postignemo poen. Pred svaku utakmicu verujemo u nemoguće i dokažemo da je sve moguće. Ova pobeda ima značaj i zbog toga što smo dokazale da nismo slučajno evropske prvakinje. Nadam se da smo Srbiju učinile ponosnom, ponosna sam na devojke i stručni štab", rekla je Dabović posle utakmice.

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara pošto su pobedile Australiju sa 73:71 u neizvesnoj završnici.

"Kad se postigne poen ja volim da se radujem, hladne sam glave dok se meč ne završi i nisam mogla da verujem da su mi suze krenule, iako nisam ogromni emotivac. Ali, toliko sam bila srećna zbog ove pobede, koliko god da smo verovale, sa druge strane igrale smo protiv drugog najjačeg tima na prvenstvu, posle SAD. Poslednjih godina Australija je osvajala srebro na velikim takmičenjima, pao mi je kamen sa srca", rekla je Dabović.

Srbija će u polufinalu u četvrtak igrati protiv pobednika duela Španije i Turske, a tog dana Ana Dabović slavi rođendan.

"Nadam se da će mi devojke ispuniti želju. Pre turnira, želela sam da ostanem ovde za rođendan, da ne putujem baš na taj dan", dodala je ona.

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?