• Published in Klubovi/Lige

 

Košarkašice Univerziteta iz Kragujevca zauzele su peto, a košarkašice Univerziteta iz Beograda osmo mesto na Evropskom Univerzitetskom prvenstvu u basketu 3x3, održanom u Kragujevcu.

Tim iz Kragujevca igrao je u sastavu: Milica Cvetanović (ŽKK Radnički), Jelena Trifunović (ŽKK Radnički), Kristina Milošević (ŽKK Šumadija), Ivana Jovanović (ŽKK Horsholm Danska). Trener ekipe je Nikola Despotović (ŽKK Radnički).

Tim iz Beograda nastupao je u sastavu: Milica Inđić, Gordana Spajić, Marina Radović, Jelena Repić (Karaburma).

Nove prvakinje Evrope su košarkašice Univerziteta iz Ljubljane, koje su u finalu savladale rumunski "1. decembar 1918." iz Bukurešta. Treće mesto pripalo je ruskom "Sibirskom federalnom Univerzitetu", koje su u borbi za bronzu savladale "Poitije" iz Francuske.

O celom turniru trener Univerziteta iz Kragujevca Nikola Despotović je rekao.

"Želeo bih da se zahvalim Nenadu Tanasijeviću na ukazanom poverenju da sastavim i vodim žensku univerzitetsku ekipu Kragujevca u basketu 3x3. Isto tako bih se zahvalio igračicama Kristini Milošević, Milici Cvetanović, Ivani Jovanović i Jeleni Trifunović što su odvojile svoje vreme i odazvale se pozivu. 3x3 basket je nešto novo za žensku košarku i osim Ivane Jovanović nijedna od ovih igračica nije imala prilike da igra ništa slično, tako da je petim mestom, iako možda nije zadovoljavajuće, ostvaren veći uspeh nego pre dve godine kada ekipa nije uspela da prođe grupnu fazu. U četvrtfinalu falilo nam je malo sreće i ostaje žal što smo savladili ekipu Slovenije u grupnoj fazi, a one su na kraju postale šampionke Evrope. Moram da istaknem da su sve ekipe uigrane i duži period pripremane za basket. Nadam se da će u budućnosti 3x3 basket biti sve popularniji među devojkama i da ćemo imati predstavnika na velikim 3x3 basket takmičenjima. Što se samog turnira tiče čestitao bih Nenadu Tanasijeviću i njegovim saradnicima na odlično organizovanom turniru i gradu Kragujevcu što je još jednom pokazao da je sjajan domaćin."

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?