• Published in Klubovi/Lige

 

Košarkašice kragujevačkog i beogradskog Univerziteta plasirale su se u četvrtfinale univerzitetskog Evropskog prvenstva u basketu 3x3 koje se održava u Kragujevcu.

Kragujevac će u četvrtfinalu igrati protiv Univerziteta "1. decembar 1918" iz Bukurešta, dok će Beograđanke za rivala imati aktuelnog prvaka, Univerzitet "Poitiers" iz Francuske.

Za tim Kragujevca nastupaju: Milica Cvetanović (ŽKK Radnički), Jelena Trifunović (ŽKK Radnički), Kristina Milošević (ŽKK Šumadija), Ivana Jovanović (ŽKK Horsholm Danska). Trener ekipe je Nikola Despotović (ŽKK Radnički).

Za Univerzitet iz Beograda nastupaju: Milica Inđić, Gordana Spajić, Marina Radović, Jelena Repić (Karaburma).

Kragujevac je zauzeo treće mesto u svojoj grupi. Slavio je u tri utakmice: protiv Univerziteta Ljubljana 10:8, Univerziteta Bordo Francuska 14:6, Sofija 16:11, a jedini poraz doživeo je od ruskog predstavnika Sibirski Federalni Univerzitet 14:13.

Beograd je poražen od Univerziteta Minjo (Portugalija) 16:14, zatim od francuskog "Poitiersa" 18:12 i rumunskog "Alba Union Univertizeta" 13:7, dok je savladao Univerzitet Zagreb sa 21:6.

Organizatori drugog po redu Evropskog univerzitetskog prvenstva su Grad Kragujevac, Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitetski sportski savez Srbije. Na takmičenju učestvuju 22 reprezentacije u obe konkurencije iz deset država Evrope.

Nenad Tanasijević, predsednik organizacionog komiteta Drugog Univerzitetskog Evropskog prvenstva u basketu 3x3: "Drugo Evropsko prvenstvo je treće međunarodno takmičenje koje organizuje Kragujevac. Nije slučajno da je ovo takmičenje dodeljeno Kragujevcu jer smo prethodna dva odradili na najvišem mogućem nivou. Basket je nastavak razvoja 3x3 sporta u Srbiji. Kragujevac je jedini grad koji poseduje specifičnu opremu za 3x3 basket. Ženska košarka je na ovom takmičenju potpuno ravnopravna sa muškom, što do sada nije bio slučaj. Očekujemo od domaćih ekipa dobre rezultate."

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?