• Published in Blog

 

Naša reprezentacija je na startu prvenstva ubedljivom pobedom nad Letonijom rezultatom 76:60  otvorila šampionat.

Šta reći o utakmici. Na terenu tim izgleda sjajno. U svakom momentu smo imali odgovor na promenu odbrane od strane protivnika. U napadu smo demonstrirali novi kvalitet koji imamo, individualna igra 1:1, tu smo pokazali veliku nadmoćnost.

Kvalitet ovog tima je i veliki broj igračica koji ulaskom u igru ne dozvoljavaju da ritam pada, čak naprotiv. Tim pokazuje izuzetnu disciplinu i borbenost, trčanje u oba pravca i za početak, koji uvek ima dodatnu težinu, odigrali smo veoma dobru utakmicu.

Statistički gledano: bolji u ukupnom šutu i šutu za 2 i 1 poen, 7 lopti više osvojenih i 6 manje izgubljenih na kraju je bilo i odlučujuće za našu ubedljivu pobedu. Da napomenem, nismo igrali protiv slabog tima – ako ih na prvenstvu uopšte ima, ali ni u jednom momentu lično nisam strepeo kada je u pitanju krajnji rezultat. Siguran sam da kako prvenstvo odmiče i mi ćemo igrati još bolje i sigurnije.

Što se tiče prvih četiri utakmica , rezultati su očekivani, uz malo težu pobedu Turske nad Poljskom i ubedljivu pobedu Montenegra nad Češkom, kao i pobeda Slovačke nad Švedskom.  

U utakmicama prvog dana nije se desilo nijedno iznenađenje, favoriti su opravdali tu ulogu i dobili svoje protivnike. U nasoj grupi Rusija je ubedljivo savladala Hrvatsku (koja je jako neozbiljno pošla na ovo prvenstvo sa samo 11 igračica), u ranoj fazi utakmice povredu je dozivela i J. Ivezic. Mislim da će Hrvatska jako teško do drugog kruga.

Francuska i Španija su lagano pobedili Ukrajinu i Litvaniju. Dok je Belorusija tek u produžetku ostvarila važnu pobedu nad reprezentacijom Italije. Prvenstvo je tek počelo, ali favoriti nisu dozvolili nikakvo iznenađenje.

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?