• Published in Intervju

 

Seniorka reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak u Beogradu drugu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna.

Izabranice Marine Maljković posle priprema na Zlatiboru provešće nekoliko dana u Beogradu, a potom uotputovati u Francusku gde će učestvovati na prestižnom turniru.

Cilj Srpkinja je jasan - borba za medalju i mesto koje vodi na Olimpijske igre naredne godine u Rio de Žaneiru. San koji traje četiri godine, koliko je  reprezentacija u ovom sastavu na okupu, sanja i Saša Čađo.

Kako ocenjuješ prvi deo priprema koje su odrađene na Zlatiboru?
"Prvi dio priprema je bio jačeg intenziteta i radilo se dosta na kondiciji. Takođe, posvećeno nam je dosta pažnje na ispravljanju naših individualnih nedostataka, sve u svemu naporno se radilo i zadovoljni smo kako smo odradili prvi dio priprema."

Iza sebe imaš uspešnu klupsku sezonu u Turskoj. Koliko ti to daje dodatnu snagu za pripreme reprezentacije?
"U Turskoj sam se trudila da odigram što više kvalitetnih utakmica i da unapredim svoju igru. Tursko prvenstvo je bio jedan novi izazov za mene i mogu reći da sam se dobro snašla i da sam zadovoljna sezonom iza sebe. A, snagu za reprezentaciju uvek nalazim u tome što branim boje zemlje koju volim jer to je nešto posebno za mene i posebno za moju porodicu."

Da li lakše podnosite pripreme, s obzirom da ste dugo u reprezentaciji i bolje se poznajete?
"Većina devojaka je navikla na veliki rad u reprezentaciji i samim tim se trudimo da ispunimo sve što selektorka Marina Maljković traži od nas, da bi na kraju svi bili zadovoljni. Naravno da je olakšavajuće to što se dugo poznajemo jer dugo radimo zajedno i sarađujemo kako bi bile bolje."

Da li vas je stručni štab iznenadio nečim novim u radu?
"Stručni štab nas nije iznenadio novim radom. Kod nas su jasna pravila: rad, red i disciplina."

Pošto si jedna od starosedeoca, koje savete daješ igračicama koje su po prvi put sa vama?
"Savete koje ja mogu dati su: slušaj šta se traži od tebe i svoje zadatke ispunjavaj, ako nešto nije jasno pitaj bez ustručavanja. I, svako ko dobije priliku da bude deo ovog tima treba da bude srećan jer je ovo velika čast i zadovoljstvo."

Osmeh je zaštitni znak tvoj i ostalih reprezentativki. Da li će taj vedar duh biti dodatna snaga Srbije na prvenstvu u Mađarskoj?
"Osmeh nas krasi svih ovih godina, mi volimo da igramo košarku, mi volimo što predstavljamo svoju zemlju i srećne smo zbog toga. Naravno da osmeh i pozitivna energija dosta pomažu da se što bolje pripremimo za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj."

Da li je cimerka slušala sve tvoje savete?
"Prvi dio priprema za cimerku sam imala mladu igračicu Aleksandru Stanaćev. Fino smo se slagale, trudila sam se da joj dam što više dobrih saveta i slušala me je."

Nedavno ste oduševili javnost fotografijom na kojoj se vide čarape svih igračica. Ko ima najveselije čarape u timu?
"Najveselije čarape, po meni, imamo Milica Dabović i ja. Ona ima Supermen čarape, a ja sam svoje sama išarala, pustila sam maštu na volju pa nacrtala po njima sve ono što volim i što me ispunjava i čini srećnom."

Kako se opuštaš posle naporenih treninga?
"Posle treninga mi najviše prija muzika. Tako da čim uđem u sobu pustim neku pesmu i odmaram."

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?