• Published in Blog

 

Žene i sport, nekome zvuči neshvatljivo i muški, ali kada bi odgledali bar jedan trening ili utakmicu shvatili bi da nije tako.

Naš grad kao i naša država ima dobar i uspešan ženski sport. Borba, istrajnost, optimizam je nešto čemu te sport nauči,  to se ne primenjuje samo u sportu nego i u životu. Mene je sport naučio, da svaki san ma koliko bio veliki može da se ostvari ako dovoljno veruješ u njega, i ako uložiš sve svoje napore da ga dostigneš.

Svaka sportiskinja ima karakter poput „lavice“, i njoj borba za loptu i za pobedu u životu će predstavljati borbu za porodicu, ljubav, posao.

Nismo navikle da gubimo, ali kada se desi poraz, a znamo da smo dale sve od sebe, pošteno pružimo ruku i čestitamo protivniku.

Tako je to, kako činiš tako ti se i vraća, moraš biti fer prema protivnuku da bi on bio fer prema tebi.

Svoj tim moraš da poštuješ kao svoju porodicu, i ta porodica će biti kao pesnica, a pesnica ne može lako da se  rastavi ako je dovoljno čvrsta. Samo jedan prst koji pokuša da istakne sebe i izdvoji se iz pesnice može da slomi i  sebe i celu pesnicu.

Da bi poštovao druge moraš da poštuješ sebe.

Budi ono što jesi, veruj u sebe, istraj do kraja, i ne dozvoli da drugi ruše tvoje snove, jer oni nisu bili tu kada si ih gradio. 

 

 

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?