• Published in Intervju

Konac delo krasi. U slučaju Dragane Stanković ova srpska poslovica dobila je punu primenu. Finiš klupske sezone obeležila je titula u Mađarskoj sa Šopronom i izbor na draftu WNBA lige od strane San Antonio Starsa.

U sezoni u kojoj ste osvojili titulu prvaka Mađarske bila si jedna od najkorisnijih igračica Šoprona. Kako generalno ocenjuješ sezonu iza sebe?
"Mogu slobodno reći da je ova sezona bila uspešna za moj tim, kako u Evrokupu tako i u domaćoj ligi. Iako smo bili jedna od najmlađih ekipa, uspeli smo da ostvarimo dobre razultate."

Kome si posvetila titulu?
"Titulu sam posvetila vernim navijačima Šoprona koji su bili uz nas i bodrili nas tokom cele sezone."

U kojoj meri si zadovoljna ulogom koju si imala u timu?
"Kao mlad igrač, zadovoljna sam svojom ulogom u timu i postignutim rezultatima."

U ekipi si sa Aleksandrom Crvendakić i Sarom Krnjić. Koliko ste jedna drugoj bile pomoć tokom sezone i na parketu i van njega?
"Puno mi znači što su one tu. Zajedno provodimo dosta vremena i podrška smo jedne drugima."

Koliko za tvoju karijeru i napredak znači iskustvo Sare Krnjić?
"Naravno da mi znači Sarino iskustvo, pre svega svakodnevni dueli na trenizima su mi dosta pomogli da ojačam. Jer, nije lako parirati igraču kao što je Sara."

Kakav je osećaj biti izabran na draftu za WNBA, najjaču košarkašku ligu na svetu?
"Čast mi je što sam draftovana za WNBA. San svakog mladog igrača je da igra u tako jakoj ligi, a ovo je moj prvi korak u tom pravcu."

Da li si do sada imala neki kontakt sa klubom San Antonio Stars?
"Do sada nisam bila u kontaktu sa upravom kluba San Antonio Stars, ali nadam se da će naša saradnja u budućnosti biti uspešna."

Planovi za nastavak klupske karijere?
"Još jednu godinu sam član mađarskog Šoprona i nadam se da će naredna sezona biti još uspešnija."

Ovog leta U20 reprezentacija u Španiji igra Evropsko prvenstvo. Može li generacija koja je tvojim poenima u Vukovaru osvojila bronzu da ponovi taj rezultat?
"Ova generacija je prepoznatljiva po dobroj atmosferi u ekipi. Verujem da i ove godine neće biti ništa drugačije i da uspeh neće izostati. Iako će konkurencija biti jaka, ja iskreno verujem u ovaj tim."

 

videodana

fotodana


Kako ocenjujete rezultate reprezentacija ovog leta?