Najmlađi beogradski prvoligaš ŽKK Radivoj Korać obavlja pripreme za početak narednog prvenstva, koje startuje 26. septembra utakmicom protiv Slobode u Novom Gradu.

U odnosu na prošlu sezonu koja je u klubu ocenjena kao najuspešnija do sada, sastav ekipe pretrpeo je izmene ali je klub uspeo da dovede adekvatna pojačanja i oformi jaku takmičarsku ekipu.

Pored igračkog kadra, došlo je do promene u vrhu stručnog štaba, gde će ulogu prvog trenera imati Miloš Pavlović, dosadašnji trener juniorki i kadetkinja. Dragan Vuković je od strane kluba dobio šira ovlašćenja i u narodnoj sezoni biće uz obaveze u seniorskoj ekipi, zadužen za koordinaciju rada svih selekcija u klubu.

Sportski direktor Dragan Pavlović zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu:

„Tokom leta svi u klubu imali smo pojačanu aktivnost. U narednoj sezoni klub će trenirati i igrati u Sportskom centru Šumice. Saradnja sa ovom ustanovom omogućiće nam kvalitetnije uslove za treniranje i igranje utakmica u MŽRKL i domaćem prvenstvu. Takođe klub će u SC Šumice imati svoju kancelariju, što će omogućiti bolji i kvalitetniji rad svih u klubu. Želja nam je da u narednom prvenstvu u svim segmentima rada napravimo kvalitetan pomak i ako u tome uspemo, dobri rezultati će doći sami po sebi“

U odnosu na prošlu sezonu klub su napustile Biljana Stjepanović (Brašov, Rumunija), Marina Marković (Mladi Krajišnik, Republika Srpska) i Nevena Jovanović (Partizan), a nova imena u rosteru ekipe su Jelena Radić (1987,centar, 192), Tina Jovanović (1991, krilni centar,190) i Mirjana Beronja (1986,plej,170).

„U odnosu na prethodnu sezonu ostali smo bez tri najiskusnije igračice, koje su davale ton igri i najzaslužnije su za rezultat koji je klub ostvario. Na njihovim pozicijama doveli smo vrlo kvalitetna pojačanja, za koje očekujem, obzirom da se radi o odličnim košarkašicama i ljudima da se vrlo brzo uklope u naš sistem i način rada“ – kaže Miloš Pavlović.

Pored novih igračica sastav tima u narednoj sezoni čine: kapiten Jelena Jovanović i Tamara Kapor, zatim mlade reprezentativke Ivana Brajković, Snežana Čolić i Jovana Đorđević, juniorske reprezentativke Sanja Mandić, Kristina Topuzović i Žaklina Janković. Sa prvim timom radiće i Kaća Anđelković, Bogdana Rodić, Anja Spasojević i Jovana Jeremić.

„Nažalost, Kaja Stanković je u poslednjoj utakmici mlade reprezentacije imala tešku povredu i nadam se da će se nakon operacije brzo oporaviti i priključiti ekipi. Ona je deo ovog tima već šest sezona i svi joj želimo brz oporavak. Uopšte, kasni završetak reprezentativnih obaveza u mnogome je uslovio rad u klubu i početak priprema. Prevashodna želja svih nas je da se igračicama omogući dovoljan period za odmor i uvođenje u pun i kvalitetan trening. Osnovni cilj je zdravlje igrača i nećemo žuriti i insistirati na njihovom  punom angažovanju na početku sezone.” – ističe Miloš Pavlović.

O ciljevima kluba u narednoj sezoni:
“Na osnovu iskustva iz prošle sezone i znanja sa čime raspolažemo u kadrovskom i organizacionom segmentu,  Stručni štab, koji sačinjavamo Dragan Vuković, Ivan Zarić i ja sa Upravom kluba napravio je jasan plan kako za čitavu ekipu tako i za svaku igračicu pojedinačno. Ne žurimo nigde, želimo da dobrim radom i atmosferom uvedemo ekipu u najbolju formu onda kada je to najbitnije. Od svakog igrača očekujemo da pruži maksimum i doprinese dobrom rezultatu kluba.  Naš prosek godina je 20,2 sto nas čini jednom od najmlađih ekipa u regionu, ali znamo koliko vredimo i koliko možemo.

Dragan Pavlović, sportski Direktor kluba dodaje:

“Imamo respekt prema svim protivnicima. Mislimo da možemo biti dostojan rival svakome ako pokažemo energiju i želju za pobedom. Moramo biti strpljivi i učiti iz poraza kojih će sigurno biti tokom sezone. Ako nas povrede ne spreče, nadamo se bar jednom finalu u domaćim takmičenjima i plasmanu na Final for MŽRKL.  To je realnost ako se posmatra iz ove vremenske perspektive ali ona zavisi i od naših protivnika i njihovih pojačanja u narednom periodu. Negde u decembru, kada se sve postavi na svoje mesto znaćemo da li su naši ciljevi realni i mogući. Iz  prethodne sezone izvukli smo pouke, ako budemo igrali finala neka naši protivnici ne računaju da ćemo izaći sa unapred podignutom  belom zastavom.”

Korać je minulog vikenda (8 i 9 septembar) učestvovao na turniru u Vrbasu (Vrbas, Vašaš, Voždovac), gde je osvojio trofej, a generalnu probu imaće u Sarajevu 21. i 22. septembra (Železničar, Šibenik, Celje).

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?