Košarkaški klub „Partizan Galenika Beograd“ dobio je novo pojačanje.
Nevena Jovanović, 22-godišnja reprezentativka Srbije potpisala je ugovor sa crno-belima, pa je tako na pravi način nastavljen projekat formiranja dobrog osnova za kvalitetan rezultat našeg nacionalnog tima na Evropskom šampionatu u Francuskoj naredne godine. 
 
Nevena Jovanović je posle Tamare Radočaj, Milice Dabović, Dajane Butulije, Marine Mandić, Saše Čađo i Kristine Baltić sedma reprezentativka Srbije koja će u predstojećoj sezoni braniti boje Partizana
 
- Vrlo sam zadovoljna što je još jedna reprezentativka došla u našu ekipu. Nevena je afirmaciju stekla u košarkaškom klubu “Radivoj Korać”, a potvrdu svog velikog talenta pokazala je u nedavno završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, u dresu sa nacionalnim grbom. Dugujemo veliku zahvalost ljudima iz “Radivoja Koraća”, što su prepoznali našu ideju, ali i, pre svega, pokazali veliki patriotizam - kaže trener Partizana Marina Maljković.
 
Nevena je poznata kao velika navijačica Partizana, pa će joj definitivno sve obaveze i napori zbog te činjenice mnogo lakše pasti. Sa novom ekipom odradila je već dva treninga, a saigračice su je izvanredno prihvatile. Partizan ove godine ima tu sreću da je sastavio ekipu devojaka koje se dugo poznaju i druže i van terena. 
 
- Zaista je sjajan osećaj. O ovome sam sanjala dok sa bila mlađa. Sa nestrpljenjem očekujem da počnu takmičenja i konačno obučem Partizanov dres. Većinu novih saigračica dobro poznajem iz reprezentacije, pa mi neće biti teško da se uklopim u novu sredinu, uzbuđeno ističe Nevena Jovanović
 
Nevena Jovanović ima 22 godine. Visoka je 179 centimetara. Prethodne dve sezone nosila je dres “Radivoja Koraća”, a pre toga je nastupala za “Kovin” i “Kraljevo”. 
 
Jovanović je minulog leta bila članica seniorske reprezentacije koja se kroz kvalifikacije plasirala na Eurobasket2013. Na osam utakmica Jovanović je prosečno provodila na parketu 22.8 minuta i za to vreme imala statistiku od 9 poena, 2 skoka i 0.8 asistencija po meču.

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?