Američka košarkašica L'Oreal Price najnovije je pojačanje Ženskog košarkaškog kluba Vrbas Medela.

L'Oreal je u Vrbas stigla iz Severne Karoline i iza sebe ima dugogodišnje iskustvo igranja u mnogim američkim konferencijama. Rukovodstvo kluba od mlade Amerikanke očekuje da pomogne ekipi da se što bolje plasira u takmičenjima koje predstoje, ali i da dodatno promoviše i popularizuje žensku košarku u Vrbasu, Vojvodini i Srbiji.
- Sviđa mi se novi grad i novo okruženje, veoma se razlikuje od moga rodnog grada, ali mi je važno da su ljudi veoma dobri i prijatni“, prvi su utisci koje je stekla o Vrbasu i ljudima u njemu L'Oreal.
Talentovana košarkašica ima 24 godine, rođena je u gradu Raleigh, u Severnoj Karolini i igra na poziciji broj 2. Igrala je za više timova u SAD, u nekim od njih bila je lider po mnogim statističkim pokazateljima, i stručni štab Vrbas Medele očekuje od nje da unapredi igru tima.
- Želim da učinim tim još boljim, ali i da naučim kako se igra ovde. Saigračice su me odlično prihvatile i mislim da ćemo biti odlična ekipa - rekla je L'Oreal Price.
Trener ekipe Dejan Mudreša, koji je najzaslužniji za angažovanje američke košarkašice, rekao je da je želja kluba bila da pojača konkurenciju u ekipi, ali i da učini dodatni potez na popularizaciji ženske košarke.
- Moj predlog je bio da pokušamo da dovedemo igračicu iz SAD i naišao sam na podršku rukovodstva kluba. Preko prijatelja iz Amerike došli smo jedne agencije koja zastupa mnoge igračice bez iskustva igranja u Evropi, a sa željom da se oprobaju na našem kontinentu. Za mnoge igračice koje tako stignu u Evropu prva sezona nije toliko važna u ekonomskom smislu, jer žele da se predstave u što boljem svetlu, a zatim da dalje traže šansu za bolje uslove u većim timovima. L'Oreal Price je odlična osoba, završila je psihologiju na univerzitetu, a odlična je i igračica. Devojke su je super prihvatile, čini mi se i ceo grad i veoma smo zadovoljni prvim danima njenog boravka u Vrbasu - rekao je Mudreša.
 On je posebno istakao da se radi o kompletnoj igračici, odlične građe i odličnog šuta.
- Bila je peti igrač svoje lige, sa najboljim procentom šuta za tri poena. Trebaće joj vremena za adaptaciju, ali siguran sam da će biti pravo pojačanje - rekao je Mudreša i dodao da mu je posebno drago što su igračice već na prvom treningu dočekale L'Oreal Price sa pripremljenim tekstom na engleskog jeziku, u kojem su joj poželele dobrodošlicu u Vrbas i klub.
- Mi smo tvoji prijatelji i želimo da ti pomognemo da se lepo osećaš u Vrbasu i u klubu - poručila je Amerikanki kapiten Ivana Jovović.

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?