ŽKK Partizan Galenika počeo je pripreme za novu sezonu.

 

Crno-bele dame učestvovaće u četiri takmičenja, a osim trofeja podjednaka važnost pridaje se i cilju da se od mladih igračica naprave vrhunski sportisti. Prvom zvaničnom treningu u novoj sezoni prisustvovalo je 11 igračica, koje su pozdravili predsednik kluba Radovan Draškić i trener Marina Maljković.

- Osećam veliko zadovoljstvo i sreću što četvrtu sezonu za redom počinjem da radim sa Partizanom. Prošle godine smo dobili vetar u leđa zbog velike pažnje koja je posvećena ženskoj košarci zbog dolaska novog rukovodstva na čelu sa Draganom Đilasom. Ove sezone je nova priča, nove želje, ciljevi i ideje. Prošle godine smo pravili širi spisak reprezentacije, krenuli od nule, tako da ove godine znamo na čemu smo. Srećna sam što Partizan, kao najbolji tim u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, važi za reprezentaciju u malom, što igračice sa velikim zadovoljstvom dolaze u klub. Imamo jedan jasan cilj ispred nas, da napravimo ozbiljan pomak, da radimo sve više i više kako bi nadoknadili sve nedostatke koje imamo u odnosu na najbolje timove koji nas čekaju u Fibakupu i regionalnoj ligi, koja je znatno jača nego prošle godine. Želimo da provedemo što više vremena u zajedničkom radu i druženju, formiranju vrhunskih sportista od ovih mladih igračica - rekla je trener Partizana Marina Maljković.

Tim iz Humske će i u nastupajućoj sezoni biti reprezentacija u malom. Partizanu su se u prelaznom roku priključile reprezentativke Marina Mandić, Saša Čađo i Kristina Baltić, pa uz ostanak Milice Dabović, Tamare Radočaj i Dajane Butulije, s pravom nosi taj nadimak. Izvesno je da će crno-beli dres obući i strankinja na poziciji pet, a time nije završen prelazni rok.

- Tim nije formiran do kraja. Očekujemo još igračica. Imamo tačno mesec dana do prve utakmice. U narednih nekoliko dana stići će stranac na poziciji pet. To je završeno. Mi smo prošle godine pravili širi spisak za reprezentaciju, sada pravimo uži izbor. Ideja Partizana je da strankinje dovodimo isključivo na pozicijama gde nemamo naše igračice, Srpkinje. U ovom momentu smatramo da na poziciji pet nemamo adekvatnog igrača. Priključili smo neke perspektivne juniorke, tu je Milica Deura iz Bosne i Hercegovine, kao i reprezentativke Marina Mandić, Kristina Baltić, Saša Čađo, a biće i još nekih novih lica - dodala je Maljković.

Partizan je konstantno poslednjih sezona imao veliku podršku sa tribina, a u klubu očekuju da naredne godine "grobari" u još većem broju pohode Halu sportova na Novom Beogradu.

- Ne mogu da ne kažem da ogromnu ulogu u mom ostanku u Partizanu imaju oni koji će puniti tribine tokom naših utakmica. Očekujem da ih bude još više u ovoj sezoni. Zahvaljujem im se što su prepoznali naš rad i što su podržavali i reprezentaciju, ne samo Partizan. Očekujem da ih bude još više, jer Partizan pravi novi projekat. Zato tražim i malo strpljenja od javnosti, jer taj projekat treba da traje nekoliko godina, a to je ceo olimpijski ciklus do Olimpijskih igara u Riju - završila je Maljković.

Predsednik kluba Radovan Draškić istakao je da očekuje dosta od predstojeće sezone.

- Imamo dovoljno potencijala da budemo uspešni, stvoren je tim na duže staze koji će služiti za afirmaciju zenske košarke u Srbiji, ali i kao baza reprezentacije - rekao je Draškić.

Prvom treningu prisustvovali su starosedeoci Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Milica Dabović, Jelena Antić i Lidija Vučković, novajlije Saša Čađo, Marina Mandić, Milica Deura i Kristina Baltić, kao i juniorke Sofija Pejčić i Biljana Dimitrijević.

Košarkašice Partizana ove sezone takmičiće se na četiri fronta - u regionalnom takmičenju, Evrokupu, nacionalnom kupu i šampionatu Srbije. Evrokup počinje 25. oktobra, a protivnici u grupi biće Dinamo Moskva, Prag i francuski Basket Landom.

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?